• Hoe zorg je dat je als schoolbestuurder regie hebt over de kwaliteit op je scholen als je zelf niet dagelijks op die scholen bent? Oud-leraar en directeur-bestuurder Mark van der Pol heeft het antwoord. Om beginnende schoolbestuurders op weg te helpen, organiseert hij met de PO-Raad een leergang. ,,Kwaliteit kun je niet van boven opleggen.’’

 • Het geven van kwalitatief onderwijs is een teamprestatie. En de enige manier waarop die teamprestatie geleverd kan worden, is door de dialoog met elkaar aan te gaan. Om die reden kwamen alle geledingen binnen het primair onderwijs op woensdag 23 maart samen in Lunteren om van elkaar te leren. Een verslag van het plenaire gedeelte van de dag.

 • Thema
  25-11-2014

  Goed onderwijs vraagt om goede onderwijsorganisaties waar leraren, schoolleiders en schoolbestuurders met elkaar samenwerken. Schoolbesturen creëren de ruimte en voorwaarden die de mensen in de school nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Ze waarborgen de ontwikkeling van de hele organisatie en zorgen ervoor dat intern iedereen hierbij betrokken is: bestuurlijke staf, schoolleider en leraar, maar ook intern toezicht en de medezeggenschapsraad.   Lees verder

 • De kwaliteit van het onderwijs is voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van de leraar. Het is daarom essentieel dat schoolbesturen een goed inzicht hebben in de kwaliteiten van hun leerkrachten. Om dit inzicht te verkrijgen, gebruiken veel scholen observatie-instrumenten die de didactische vaardigheden van leraren in beeld brengen. De PO-Raad heeft een vragenlijst opgesteld om inzicht te verkrijgen in instrumenten die al worden gebruikt en in de behoefte die er is. De PO-Raad roept zowel bestuurders, schoolleiders en P&O’ers daarom op de vragenlijst in te vullen. Doet u mee?

 • De overheid moet bij haar leest blijven als het gaat om toezichthouden op de kwaliteit van het onderwijs. Zij is ervoor verantwoordelijk dat scholen van basiskwaliteit zijn, maar moet geen labels als ‘goed’ of ‘excellent’ aan scholen willen hangen, stelde de Tweede Kamer woensdag in een debat. Kwaliteit is te complex om in dergelijke predicaten te vangen, vindt ze.

 • De Inspectie van het Onderwijs is tevreden over de stijgende kwaliteit van het primair onderwijs in Caribisch Nederland. Leraren, schoolleiders, bestuurders, leerlingen en ouders hebben met grote inzet en betrokkenheid ervoor gezorgd dat de onderwijskundige situatie in Caribisch Nederland er beter voor staat dan in 2010.

 • Het netwerk Onderwijsinhoud en –opbrengsten komt in 2014 op de volgende momenten bijeen: Donderdag 22 mei van 10.00 – 13.00 uur Vrijdag 12 september van 10.00 – 13.00 uur Donderdag 13 november van...

 • Op 15 mei organiseert de PO-Raad een conferentie over de relatie tussen het onderwijsbestuur en hun toezichthouders.  Doelgroep: bestuurders en hun toezichthouderLocatie: Midden Nederland,...

 • In de nieuwe uitgave ‘Werken aan kwaliteit – Portretten van bovenschoolse kwaliteitszorgmedewerkers’ van de PO-Raad zijn de verhalen te lezen van kwaliteitszorgmedewerkers door het hele land. Zij vertellen hoe zij zich inzetten om de kwaliteit van hun school goed te houden en te verbeteren. De verhalen zijn een bron van inspiratie voor alle schoolbesturen.

 • Stuurt u al op onderwijskwaliteit en wilt u weten of u daarmee prima op weg bent? Vul het Bestuurlijk assessment in om het niveau van uw bestuur in kaart te brengen.

Pagina's