• Onlangs werd het actieplan Kiezen voor Technologie afgetrapt. Daarmee wordt een extra impuls gegeven aan Wetenschap en Techniek in het primair en voortgezet onderwijs. Nog eens nalezen wat het actieplan inhoudt en hoe de aftrap is verlopen, lees dan hier het verslag. ,,Hoe mooi zou het zijn als we straks op iedere school kinderen van jongs af aan iets mee kunnen geven van passie voor technologie” aldus Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs).

  • De woordvoerder van de PO-Raad reageert op 9 oktober in dagblad Trouw dat programmeren geen verplicht vak op de basisschool moet worden. De PO-Raad vindt het belangrijk dat de leerlingen kennis kunnen maken met techniek en dat hun nieuwsgierigheid wordt gestimuleerd, maar "laat scholen zelf bepalen of programmeren binnen hun curriculum past", aldus de woordvoerder in de krant.

  • Ruimtevaarder André Kuipers gaat als ambassadeur van het Techniekpact op tournee door Nederland. In een serie collegetours, die hij vrijdag aftrapt, gaat hij basisschoolleerlingen en leerkrachten enthousiast maken voor de wereld van ruimtevaart, wetenschap en techniek. Hiermee wil het Techniekpact zorgen dat voldoende jongeren kiezen voor een bèta-technische opleiding. De PO-Raad is medeondertekenaar van het Techniekpact.

  • Het onderwijs laten inspelen op de nieuwsgierigheid van kinderen en onderzoekend en ontdekkend leren mogelijk maken. Dat is een belangrijke sleutel bij het goed voorbereiden van kinderen op hun toekomst. Dat is de boodschap van Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, op de jaarconferentie Nationaal Techniekpact 2020 die maandag werd gehouden.

  • Heeft u hem al gezien? De nieuwe website van het Techniekpact. Met voorbeelden, nieuwsberichten en informatie over activiteiten in de landsdelen willen alle betrokkenen u een nog beter beeld geven van de uitvoering van het pact.