• De Tweede Kamer wil weten of het aantal lesuren voor leerlingen in het primair onderwijs omlaag kan. Ze stemde dinsdag in met een motie van CDA en VVD die de Onderwijsraad opdracht geeft dit te onderzoeken. De partijen proberen er zo achter te komen of het verminderen van de lesuren kan bijdragen aan minder werkdruk voor personeel en het oplossen van de personeelstekorten. De Kamer stemde ook over andere moties.

  • Dagblad Trouw schrijft dinsdag dat het aantal vrouwen in het primair onderwijs verder stijgt. Uit de Onderwijsatlat primair onderwijs blijkt dat in 2016 85 procent van het personeel vrouw is; drie jaar eerder was dat 82 procent.

  • Bijna twee derde van de mannen met een afgeronde lerarenopleiding voor het basisonderwijs stond in het schooljaar 2016-2017 niet voor de klas. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal  Bureau voor de Statistiek (CBS).

  • Vandaag reed een bijzondere trein dwars door Nederland. De trein was het startsein van de campagne ‘Veel Meer Meester’, die jonge mannen moet interesseren voor een baan als leerkracht basisonderwijs. De PO-Raad ondersteunt dit doel en reed mee met een eigen coupé vol enthousiaste leerkrachten.