• Op maandag 6 november start de 12e editie van de nationale Week van Respect. In deze Week stimuleren we jongeren om gezamenlijk te zorgen voor een inclusieve samenleving waarbij iedereen meedoet en lastige onderwerpen als religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie altijd besproken kunnen worden.

  • Natuurlijk is respect iets van alle dag, maar één week per jaar staat RESPECT vol in de schijnwerpers. Van 7 t/m 13 november is de Week van Respect 2016 met als thema #jijmaakthetverschil. In deze week staat het belang van het open gesprek met elkaar centraal.

  • Onlangs presenteerde de Radboud Universiteit een onderzoek waaruit bleek dat het goed is voor de relaties in de klas als leerlingen een paar keer per jaar van plek wisselen. Het liefst zo, dat kinderen die elkaar niet liggen of nog niet goed kennen, dicht bij elkaar in de buurt komen zitten. Voor de meeste leerkrachten zal dat inzicht weinig verrassend zijn. Maar doe je het ook echt? Je moet er wel stevig voor in je schoenen staan lijkt me. Het zal je immers niet louter dankbaarheid opleveren van ouders en leerlingen.