De PO-Raad is per 1 september 2021 op zoek naar een:

Bestuurssecretaris (0,8 fte)

 

Wie ben jij?

Als bestuurssecretaris ben je spin in het web en de extra paar ogen en oren van het Dagelijks en Algemeen bestuur. Je bent nieuwsgierig, ondernemend, snel van begrip en discreet en houdt van schakelen tussen het strategische, tactische en operationele niveau van een actieve vereniging en een drukke bureau-organisatie. Je hebt geen 9-5 mentaliteit, bent dienstbaar én proactief. Je bent iemand die goed samenwerkt, met de directeur van het bureau, met de verenigingsmanager, het secretariaat en de overige leidinggevenden. Je bent goed in staat in het onderscheiden van hoofd- en bijzaken en ziet snel de verbanden tussen alles wat loopt in de vereniging. Je hebt een relevant netwerk.

Wat ga je doen?

Je zorgt voor de strategische ondersteuning van ons Dagelijks en Algemeen Bestuur. Je hebt overzicht over wat er binnen de verschillende relevante beleidsterreinen gebeurt en bent in staat om het bestuur en de vereniging daarin een juiste rol en plaats te geven. Je bewaakt de strategie en planning en weet tijdig de juiste mensen aan te haken en processen in gang te zetten, zodat de bestuurlijke besluitvorming kwalitatief goed is en soepel kan verlopen. Je zorgt voor de planning, voorbereiding en verslaglegging van bestuursvergaderingen van het dagelijks en algemeen bestuur en je ziet toe op het nakomen en delen van besluiten. Als bestuurssecretaris ben je medeverantwoordelijk – samen met de verenigingsmanager – voor het organiseren en coördineren van de ALV en regiobijeenkomsten. Je bent een uitstekende adviseur voor het bestuur en helpt bij het verder uitbouwen van stakeholdermanagement.

Wat vragen wij?

 • Een afgeronde relevante WO-opleiding;
 • Minstens 5 jaar werkervaring;
 • Ervaring als bestuurssecretaris;
 • Politiek-bestuurlijk sensitiviteit;
 • Groot organisatietalent en uiterst zorgvuldig;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
 • Inzicht in politieke en bestuurlijke verhoudingen op de relevante beleidsterreinen;
 • Kennis van en inzicht in maatschappelijke en politieke ontwikkelingen;
 • Kennis van en inzicht in bestuurlijke, organisatorische en functionele verhoudingen binnen bureau en vereniging.

Wij bieden:

 • Een dienstverband van 32 uur, in overleg is een lager deeltijdpercentage bespreekbaar;
 • Een tijdelijk dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vast contract;
 • De PO-Raad volgt de CAO Nederlandse Universiteiten. De functie valt in schaal 12 (max. bruto salaris € 5.826,-). Er is een eindejaarsuitkering van 8,3%. Inschaling is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring;
 • Goede ontwikkelmogelijkheden;
 • Fijne werksfeer.

Organisatieprofiel

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de scholen en de schoolbesturen in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. De PO-Raad is inmiddels een gezaghebbende belangenbehartiger. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Kwaliteit staat voorop. De interne organisatiecultuur is informeel én professioneel. De PO-Raad is een organisatie waar alle deuren open staan en iedereen aanspreekbaar is.

Meer weten en solliciteren

Solliciteren kan tot vrijdag 18 juni 2021. Stuur je sollicitatie en motivatiebrief naar vacature@poraad.nl. Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Ardin Mourik (directeur PO-Raad) via 06-31748529 of a.mourik@poraad.nl. De eerste gesprekken worden gevoerd vanaf de derde week van juni. De sollicitatiegesprekken vinden plaats bij de PO-Raad te Utrecht. Het is expliciet de bedoeling om de procedure voor 1 juli 2021 af te ronden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.