Ben jij een enthousiaste en kritische communicatieadviseur met interesse in het onderwijs? Zie jij het als uitdaging om de onderwijssector (PO & VO) te helpen bij het datagestuurd werken? Als communicatieadviseur Vensters streef je een grotere naamsbekendheid en een hoger gebruik van de informatieproducten van Vensters na. De ideale adviseur is proactief, geïnteresseerd in de inhoud van de verschillende producten én ziet hoe de vertaalslag kan worden gemaakt richting de verschillende doelgroepen. Je beschikt over een vlotte pen en hebt ervaring in online en offline communicatie. Je vertaalt de behoeften uit het veld naar verbeteringen in de communicatie en in de informatieproducten zelf. De PO-Raad VO-raad is per 1 april op zoek naar: Communicatieadviseur Vensters (1,0 fte)

De PO-Raad en VO-raad werken samen aan de ontwikkeling van diverse online informatieproducten voor scholen en besturen, zoals bijvoorbeeld Scholen op de Kaart. De programmateams van de Raden ontwikkelen en beheren deze online applicaties. Instrumenten die scholen en besturen in het funderend onderwijs helpen bij hun sturing op onderwijskwaliteit en bedrijfsvoering en ondersteunen bij de publieke verantwoording. Elk jaar neemt het gebruik hiervan toe, en de verwachting is dat datagedreven werken in het onderwijs de komende jaren enorm zal toenemen.

Wat ga je doen?

Als communicatieadviseur ken je de informatieproducten van Vensters van binnen en van buiten. Je bent verantwoordelijk voor de schrijfwijzer van de online producten. Daarnaast ken je de doelgroepen. En zo niet, dan zet je een onderzoek uit om ze beter te leren kennen. Je hebt creatieve ideeën om de naamsbekendheid van de producten te vergroten en zet die ideeën om in acties en resultaten. Je stroomlijnt zowel de interne als de externe communicatie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de jaarlijkse bezoekerscampagne met bijbehorende doelstelling. Je schrijft goed en zet de puntjes op de i bij de teksten van je collega’s. Je redigeert en verstuurt de nieuwsbrieven waarbij je gebruikers op de hoogte houdt van actuele zaken die spelen om ze te informeren of te enthousiasmeren. Je behoudt het overzicht en stuurt bij waar nodig. Als communicatieadviseur ontwikkel je een eigen jaarlijks praktisch communicatieplan met daarbij behorende communicatiedoelstellingen en -activiteiten. Daarin ben je ambitieus en creatief en houdt een open vizier voor kansen, trends en ontwikkelingen. Je werkt samen met je directe collega’s en collega’s van andere afdelingen voor aansluiting van de communicatie over Vensters op organisatiethema’s en actuele vraagstukken.

Wij vragen

Een enthousiaste en kritische adviseur die snel kan schakelen tussen de verschillende doelgroepen van Vensters.

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO-opleiding en ervaring in een vergelijkbare functies.
 • Je kunt ingewikkelde (beleids)taal omzetten in aantrekkelijke, foutloze tekst, passend bij de betreffende doelgroep.
 • Je hebt ervaring in werken met beeld en sociale media.
 • Je hebt ervaring met internetmarketing en zoekmachineoptimalisatie.
 • Je staat scholen en besturen graag en makkelijk te woord, zowel telefonisch als schriftelijk en bij bijeenkomsten en presentaties.
 • Je vindt het uitdagend externe partijen te selecteren en aan te sturen voor bijvoorbeeld een campagne of andere communicatie uitingen.
 • Je werkt zelfstandig, zoekt en vindt oplossingen.
 • Je behoudt het overzicht, maar let ook op de details.
 • Je durft jezelf doelen te stellen en reflecteert op het wel of niet behalen hiervan.
 • Je bent gewend de communicatielijnen uit te zetten in een complex speelveld met verschillende stakeholders.
 • Je plant en organiseert je werk goed, maakt heldere afspraken en werkt gemakkelijk samen in een team.
 • Je hebt affiniteit met het onderwijs, ICT en het ontwikkelen van webapplicaties en wil graag een bijdrage leveren aan de gebruiksvriendelijkheid van de informatieproducten.

Wij bieden

 • De mogelijkheid een belangrijke bijdrage te leveren aan de professionalisering van medewerkers, schoolleiders en schoolbestuurders in het primair onderwijs.
 • Veel vrijheid in de indeling van je dagen en de invulling van de inhoud van je functie. Je werkt samen met je directe collega’s, product owner en de programmamanagers die Vensters aansturen.
 • Een uitdagende tijdelijke baan van een jaar met mogelijk een verlenging voor bepaalde tijd.
 • Een fulltime dienstverband van 38 uur per week.
 • Je komt in dienst bij de PO-Raad, maar werkt voor beide Raden.
 • De PO-Raad volgt de CAO Nederlandse Universiteiten. De functie valt in schaal 10 met een mogelijke uitloop naar schaal 11 (inschaling is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring).
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een fijne werksfeer.
 • Een combinatie van werken op kantoor en thuis (na versoepeling maatregelen).

Over de PO-Raad en VO-raad

De PO- en VO-raad zijn de vereniging van scholen in het primair en voortgezet onderwijs. De Raden behartigen de belangen van het primair en voortgezet onderwijs bij overheid, politiek, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Daarnaast bevorderen de Raden de kwaliteit van het onderwijs door schoolbestuurders en schoolleiders te faciliteren bij het vervullen van hun taak. De Raden vertegenwoordigen de schoolbesturen in Nederland en voeren overleg met werknemersorganisaties over de arbeidsvoorwaarden van personeelsleden.

Solliciteren

Als je geïnteresseerd bent in deze functie mail dan uiterlijk 3 maart a.s. je motivatiebrief en cv naar vacature@poraad.nl o.v.v. van ‘sollicitatie communicatieadviseur Vensters’. Nadere informatie over deze functie is verkrijgbaar bij Mariël Voogel, programmamanager Vensters PO, via m.voogel@poraad.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.