Wij zijn per direct op zoek naar proactieve, zelfstandige en energieke secretaresse/assistente. Wil jij aan de slag bij dé sectororganisatie voor het primair onderwijs? Solliciteer dan op deze leuke en veelzijdige functie.

Organisatieprofiel

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de besturen in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Kwaliteit staat voorop. De interne organisatiecultuur is professioneel en informeel.

Als secretaresse/assistent werk je in een secretariaatsteam bestaande uit een 6-tal secretaresses/assistenten en word je aangestuurd door het hoofd secretariaat. Het bureau van de PO-Raad is georganiseerd op basis van vier inhoudelijke domeinen. Voor elk domein is een domeinregisseur aangesteld en werkt een aantal beleidsadviseurs en projectmedewerkers.

Als secretaresse/assistent ondersteun je de medewerkers binnen het domein Goed Onderwijs Goed Bestuur door hen zoveel mogelijk administratieve en organisatorische werkzaamheden uit handen te nemen, daarbij hoort complex agendabeheer en het stellen van de juiste prioriteiten. Het ene moment notuleer je een vergadering of bestuurlijk netwerk, het andere moment jaag je je collega’s aan om informatie aan te leveren voor rapportages en projectplannen of redigeer je teksten. Het kunnen omgaan met piekbelasting is een must.

Jouw profiel

Het is voor deze functie belangrijk dat je zelfstandig kan werken, flexibel en proactief bent. Je bent daarnaast een kei in het organiseren van overleggen, bijeenkomsten en evenementen. Door je goede gevoel voor bestuurlijke verhoudingen weet je bovendien met tact om te gaan met verschillende belangen en kan je een brede ondersteuning bieden. Wij vinden dat een goede secretaresse/assistent zaken overziet (helicopterview), altijd een stap voor loopt (anticiperend) en het aandurft zijn of haar grenzen te bewaken (assertief). Daarnaast ben je organisatiesensitief en in staat om op een professionele manier te communiceren met onze leden.

Ben je ervan overtuigd dat we jou beschrijven? Solliciteer dan!

Wij vragen

 • MBO werk- en denkniveau;
 • Enkele jaren relevante werkervaring;
 • Kennis van en vaardig in het werken met geautomatiseerde systemen (Office, CRM-systeem, Ibabs);
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Bewezen talent voor organiseren en plannen;
 • Een teamplayer met oog voor de behoeftes van collega’s.

Wij bieden

 • Een energieke en innovatieve werkomgeving;
 • Een parttime dienstverband met een aanstelling van 16 uur per week. Werkdagen: In ieder geval de maandag, de overige uren kunnen eventueel flexibel worden ingedeeld over de rest van de week (bijvoorbeeld twee dagdelen).
 • Een salaris in schaal 7. De inschaling van je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring. De PO-Raad volgt de CAO Nederlandse Universiteiten;
 • In eerste instantie een contract voor een jaar met uitzicht op verlenging;
 • Goede bereikbaarheid met het OV.

 

Meer weten en solliciteren

Solliciteren kan tot en met 14 augustus 2020. Stuur je motivatiebrief en CV naar vacature@poraad.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Daniëlle Möhlmann, Hoofd Secretariaat d.mohlmann@poraad.nl

De PO-Raad is gesloten van 27 juli 2020 t/m 9 augustus 2020. In deze periode zijn wij niet bereikbaar voor vragen over deze vacature. De sollicitatie kan wel in deze periode worden verstuurd naar vacature@poraad.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden