De PO-Raad is per direct op zoek naar een domeinregisseur Werkgeverszaken. Het domein Werkgeverszaken van de PO-Raad werkt aan modern werkgeverschap in de sector primair onderwijs. Wil jij vanuit een leidinggevende functie hieraan bijdragen? Solliciteer dan op deze vacature!

Wie ben jij?

Als domeinregisseur Werkgeverszaken ben je verbindend, besluitvaardig en coachend. Je hebt aantoonbare ervaring op de thema’s  die vallen binnen het domein Werkgeverszaken. Je hebt lef en je bent ervaren in het leidinggeven aan een team van hoogopgeleide professionals. Je bent in staat om richting en sturing te geven aan deze collega’s. Door jouw politiek bestuurlijke sensitiviteit kun je inschatten welke zaken op de bestuurstafel moeten liggen, en wat je zelf binnen het domein kunt afhandelen. Je hebt ervaring in beleidsadvisering en je hebt heldere gedachten over het bevorderen van de professionaliteit in de sector en de rol van de vereniging PO-Raad in een diverse sector als het primair onderwijs.

Wat ga je doen?

Als domeinregisseur ben je integraal verantwoordelijk voor jouw domein en de collega’s in het domein. In het domein Werkgeverszaken werken ongeveer 11 collega’s, waaronder een eerste cao-onderhandelaar, (senior) beleidsadviseurs en een domeinassistent. Onder jouw leiding voert het onderhandelingsteam de cao-onderhandelingen voor de aangesloten schoolbesturen, zodat hun werknemers een goed en betaalbaar pakket aan arbeidsvoorwaarden hebben. De collega’s uit jouw domein overleggen met verschillende partijen en ministeries over de bekostiging van het onderwijs. Ze zijn betrokken bij gesprekken over de doelmatige inzet van de middelen en over goede schoolgebouwen. Verder stimuleren zij scholen en schoolbesturen in de professionalisering van het strategisch personeelsbeleid en ondersteunen bij het geven van onderwijs aan nieuwkomers.

In overleg met de collega’s vertaal jij de strategie van de PO-Raad naar werkbare (jaar)plannen voor het domein. Je bewaakt, prioriteert en stuurt op samenhang in het domein. Als domeinregisseur heb je een voortrekkersrol en ben je aanspreekbaar op het totaal aan thema’s binnen het domein. Je legt snel verbande en kan zaken binnen jouw domein moeiteloos plaatsen in het brede perspectief.

Samen met de directeur van de PO-Raad en je collega-domeinregisseurs draag je zorg voor een sterk bureau van de PO-Raad en de strategische samenhang van thema’s over de domeinen heen. In deze rol leg je verantwoording af aan de directeur over voortgang, financiën en personele ontwikkelingen. Je bent daarnaast het eerste aanspreekpunt van het domein voor het dagelijks bestuur. Je hebt korte lijnen met de voorzitter en vicevoorzitter en adviseert over de ontwikkelingen en bijsturing van beleid of processen en over de strategische koers in onderhandelingen. Zo wordt het bestuur van de PO-Raad door jou en de adviseurs uit het domein adequaat geadviseerd.

Wij vragen van jou:

 • Een afgeronde relevante WO-opleiding, bedrijfskundig inzicht is een pré
 • Minstens 8-10 jaar werkervaring en leidinggevende ervaring
 • Een heldere visie op de rol van sociale partners en kennis van arbeidsvoorwaarden en -verhoudingen
 • Kennis op het gebied van bedrijfsvoering, strategisch personeelsbeleid en huisvesting
 • Zicht op maatschappelijke en politieke ontwikkelingen
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie- en presentatievaardigheden
 • Dat je resultaatgericht bent, kunt prioriteren en beschikt over politiek bestuurlijke sensitiviteit
 • Kennis en ervaring van en in het (primair) onderwijs is een pré.

Wij bieden:

 • Een fulltime dienstverband, maar werken in deeltijdverband van minimaal 32 uur per week is bespreekbaar
 • Een tijdelijk dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vast contract
 • De PO-Raad volgt de CAO Nederlandse Universiteiten. Het salaris bedraagt maximaal
 • € 6940,- bruto per maand op basis van 38 uur per week (max. schaal 14) en er is een eindejaarsuitkering van 8,3%. Er is ook een mogelijkheid om gebruik te maken van een compensatieregeling voor extra vakantiedagen. Inschaling is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring
 • Goede ontwikkelmogelijkheden
 • Fijne werksfeer

Organisatieprofiel

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. In het primair onderwijs werken ruim 170.000 werknemers bij ruim 900 schoolbesturen. Zij verzorgen onderwijs op bijna 7.000 scholen in meer dan 9.000 schoolgebouwen. Daarvoor ontvangen de schoolbesturen jaarlijks ruim 11 miljard euro van de rijksoverheid.

De vereniging PO-Raad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de schoolbesturen in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. De PO-Raad is een gezaghebbende belangenbehartiger. De PO-Raad is daarnaast aanjager van innovatieve projecten, werkt aan de ontwikkeling van de sector en ondersteunt de aangesloten schoolbesturen. Kwaliteit en professionaliteit binnen de sector staat voorop. De interne organisatiecultuur is informeel én professioneel. De PO-Raad is een organisatie waar alle deuren open staan en iedereen aanspreekbaar is. Het bureau van de PO-Raad werkt vanuit vier domeinen. Naast Werkgeverszaken zijn dat Goed Onderwijs goed bestuur, Onderwijs, opleiden en Innoveren en Data en Informatiemanagement.

Meer weten en solliciteren

Je kunt tot en met 15 augustus 2021 solliciteren. Stuur je motivatiebrief en cv naar vacature@poraad.nl. Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Ardin Mourik (directeur PO-Raad) via 06-31748529 of via a.mourik@poraad.nl. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. De PO-Raad voert een personeelsbeleid gericht op diversiteit van het bureau.

De dag waarop de eerste gesprekken worden gevoerd is donderdag 19 augustus en de tweede ronde gesprekken vindt plaats op woensdag 27 augustus 2021. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Het is expliciet de bedoeling om de procedure voor 1 september af te ronden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.