Vacature online adviseur

Ben jij een online adviseur die zijn/haar weg kent in het online landschap? Houd jij regie op de samenhang binnen het online landschap en doorontwikkeling voor de online kanalen van de PO-Raad? Heb je een warm hart voor content en een vlotte pen? Dan zoeken wij jou!

Het team waarin je komt te werken, bestaat uit acht communicatieprofessionals. Dat team vertaalt de strategie van de PO-Raad naar een lobby- en mediastrategie, online strategie, communicatiedoelstellingen en -middelen. Het verzorgt de communicatie met leden, politiek, media en andere stakeholders. De medewerkers van de afdeling Communicatie werken intensief samen met het bestuur en de beleidsadviseurs. In deze functie draag jij zorg voor de doorvertaling van de online strategie, het afronden en optimaliseren van de contentmigratie en de verdere ontwikkeling van de nieuwe website. Je draagt bij aan het verder professionaliseren en implementeren van een contentstrategie en redactievoering voor de PO-Raad. Je werkt vanuit een stevige visie op online, doelgericht en koersvast. Je ervaring en motivatie zet je graag in ten behoeve van onze missie ‘Samen voor goed onderwijs voor ieder kind’. 

Wie zoeken wij?                                     

Je adviseert adviseurs en bestuur over de wijze waarop verschillende vormen van digitale communicatie en media kunnen worden gebruikt als instrument en stimuleert hen hiervan gebruik te maken bij hun activiteiten voor de leden. Je bewaakt de samenhang van de ingezette digitale communicatiemiddelen en de aansluiting bij de verschillende doelgroepen en voert hier regie op. Je gebruikt analyses en statistieken om gericht advies te kunnen geven. Je optimaliseert de nieuwe website o.a. door middel van verbetervoorstellen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid of gebruiksgemak en je brengt verdere strategische focus aan op de website. Je vindt het leuk om ideeën en voorstellen aan te dragen ter verbetering van de opzet en inrichting van de website. Je plant, coördineert en bewaakt de in- en externe informatieaanlevering voor de website, coördineert het fixen van problemen en bugs en onderhoudt contacten met freelancers, webbouwer en overige externe uitvoerders. Ook optimaliseer je bestaande online communicatiemiddelen. Samen met het Hoofd Communicatie & Public Affairs beheer je het budget voor de strategische doelstellingen op online gebied.

Wij vragen iemand met

 • Een minimaal afgeronde hbo-opleiding op het gebied van online en/of communicatie;
 • Minimaal enkele jaren werkervaring als online adviseur en/contentspecialist;
 • Aantoonbare werkervaring met het adviseren- over en produceren van offline en online content;
 • Aantoonbare kennis, ervaring en affiniteit met social media;
 • Kennis van ontwerp-, bouw- en beheerprocessen van websites;
 • Ervaring met contentmigratieprojecten;
 • Ervaring met het werken binnen CMS;
 • Kennis van Google Analytics en datagedreven werken;
 • Ervaring met de aansturing van externe bureaus;
 • Organisatiesensitief, nieuwsgierig, proactief, snel schakelend en daadkrachtig

Wat bieden wij

 • Een afwisselende functie in een dynamisch en complex stakeholderveld;
 • Een dienstverband van 32 uur;
 • Een tijdelijk dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vast contract;
 • De PO-Raad volgt de CAO Nederlandse Universiteiten. Het salaris bedraagt maximaal €4.490,- bruto per maand op basis van 38 uur per week (max. schaal 10) en er is een eindejaarsuitkering van 8,3%. Er is ook een mogelijkheid om gebruik te maken van een compensatieregeling voor extra vakantiedagen. Inschaling is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring;
 • Een goede werksfeer en volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Dit zijn wij

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de schoolorganisaties in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling. Wij zijn een informele organisatie, met ongeveer 80 professionals. Ruimte, vrijheid en kwaliteit staan bij ons voorop.

De afdeling Communicatie richt zich vanuit de kerntaak op de positionering van de PO-Raad en ondersteunt de vereniging bij haar kerntaken: belangenbehartiging, dienstverlening en sectorontwikkeling. Communicatie draagt bij aan het behouden en beschermen van de reputatie en positie van de PO-Raad en zet zich in voor optimale engagement van medewerkers. Daarbij ondersteunen de communicatieprofessionals het Dagelijks Bestuur, Algemeen Bestuur en de medewerkers met communicatieadviezen en een passende aanpak met als resultaat impactvolle communicatieboodschappen en aansluitende proactieve media- en lobbyaanpak. De inzet van de integrale communicatiestrategie richt zich op medewerkers, leden, stakeholders, media en politiek.

Meer weten en solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Monique Visser, Hoofd Communicatie & Public Affairs, telefoonnummer 06 - 51 69 19 00. Je sollicitatie kun je mailen naar, HR PO-Raad, vacature@poraad.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.