Vacature Projectcoördinator Goed Worden, Goed Blijven

‘Raise the bar, close the gap’, deze uitspraak van de pedagoog Micheal Fullan vormt het uitgangspunt voor het programma Goed worden, Goed blijven. In dit programma ondersteunen we scholen en besturen die door de inspectie van het onderwijs als zeer zwak of onvoldoende zijn beoordeeld. Daarnaast ondersteunen wij scholen die zichzelf risicovol achten. Om deze trajecten goed te laten verlopen zoeken wij een Projectcoördinator. Ben jij de coördinator die het overzicht bewaakt, de juiste match maakt tussen school en adviseur en zo een belangrijke bijdrage levert aan het verbeteren van het onderwijs in Nederland? Solliciteer dan nu!

Wat ga je doen? 

Als projectcoördinator Goed worden, Goed blijven (+) coördineer je samen met een projectteam, en onder aansturing van een programmamanager, de ondersteuning aan onvoldoende en zeer zwakke scholen en risicoscholen. Dit betekent dat je veel contact hebt met de scholen binnen het programma en met de adviseurs. Onder de werkzaamheden vallen het verzorgen van intakes met nieuwe scholen, hier ga je echt de diepte in om scherp te krijgen waar de school mee geholpen is. Aan jou om vervolgens de match te maken met een geschikte adviseur. Jij zorgt ervoor dat de trajecten op een goede manier verlopen. Daarnaast lever jij een bijdrage aan de voortdurende verbetering van het programma en hoe we de sector met alle kennis die wij hebben over onderwijskwaliteit verder kunnen versterken. 
Het programma wordt uitgevoerd binnen de PO-Raad, de sectororganisatie van het primair onderwijs.  Het programma maakt deel uit van het cluster dienstverlening. Je hebt veel contact met collega’s die werken aan andere projecten binnen de organisatie maar je staat ook in contact met de collega's die zich bezighouden met onderwijskwaliteit in de sector. 

Wij vragen

Een enthousiaste, gedreven en zelfstandige collega uit de onderwijspraktijk die, bij voorkeur, ervaring heeft met onderwijsverbetertrajecten. Je weet wat er speelt op onvoldoende en zeer zwakke scholen en hebt kennis van actuele onderwijskundige ontwikkelingen, onderzoeken en van het inspectiekader. Je neemt een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en positiviteit mee en je ziet het als een uitdaging om onder tijdsdruk het werk uit te voeren en snel te kunnen schakelen tussen strategisch en uitvoerend niveau. 

Wij bieden

  • Een tijdelijk dienstverband voor 32 uur per week gedurende de looptijd van het project (1 augustus 2025)
  • De PO-Raad volgt de CAO Nederlandse Universiteiten, inschaling vindt plaats in schaal 11 of 12, afhankelijk van je opleiding en ervaring 
  • Flexibiliteit en mogelijkheden tot (deels) hybride werken 
  • Een uitstekend pakket  secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder vakantietoeslag,  een eindejaarsuitkering van 8,3%, deels betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om compensatieverlof op te bouwen
  • Een goede pensioenregeling bij het ABP
  • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen 
  • Een dynamische rol op zowel landelijk als op operationeel niveau 

 Het programma Goed worden, Goed blijven (GWGB) en Goed worden en Goed blijven + (GWGB+) zijn gesubsidieerde projecten die scholen en besturen ondersteunen wanneer zij te maken krijgen met kwaliteitsproblemen. 

GWGB richt zich op scholen en besturen met een onvoldoende beoordeling door de Inspectie van het Onderwijs. Binnen het programma wordt een poule van adviseurs aangestuurd. De adviseurs worden bij een onvoldoende beoordeling van een school en/of bestuur eerst ingezet om een verdiepende analyse te maken en aanbevelingen te doen voor de verbetering. Na deze analyse komt de Vliegende Brigade in beeld, de vliegeniers ondersteunen de school op de geconstateerde ontwikkelpunten om zo de kwaliteit weer op orde te krijgen. De poule van adviseurs bestaat uit 65 personen. 

GWGB+ richt zich op scholen waarvan de opbrengsten rond de signaleringswaarde liggen en daarmee duidelijker lager zijn dan het landelijke gemiddelde. Door middel van een zelfevaluatie brengen scholen met behulp van een adviseur de beginsituatie en de hulpvraag in kaart. Na een plan van aanpak gaat de school samen met de adviseur aan de slag om de ambities te verwezenlijken. GWGB+ is ook beschikbaar voor besturen die preventief aan de slag willen met hun kwaliteitszorg. 

Over ons

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de schoolorganisaties in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Via bezoeken, netwerkbijeenkomsten en de Algemene Ledenvergadering zijn onze leden betrokken bij de standpuntbepaling van de PO-Raad. De PO-Raad is daarmee een gezaghebbende belangenbehartiger. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Kwaliteit staat bij ons voorop. Het gaat immers om de toekomst van onze kinderen, en daarom om de toekomst van Nederland. Daarom blijven wij ons inzetten voor goed onderwijs voor elk kind.

Meer weten en solliciteren

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, mail dan uiterlijk 26 mei a.s. je motivatie en cv naar de PO-Raad: vacature@poraad.nl, o.v.v. vacature projectcoördinator GWGB.  De eerste ronde gesprekken vindt plaats op dinsdagmiddag 6 juni in Utrecht. 
Voor meer informatie over de functie kun je  contact opnemen met Nienke Deelstra, programmamanager.