Wil jij een essentiële bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een nieuwe benchmark? De PO-Raad en VO-raad bieden je de kans om jouw kennis en kunde in te zetten voor het mede vormgeven en tot een succes maken van een nieuw informatieproduct: de benchmark voor schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs. De PO-Raad en de VO-raad zijn per 1 april op zoek naar: Projectleider Informatieproduct Benchmark PO & VO  (0,8-1,0 fte)

Namens de sector ontwikkelen de PO-Raad en VO-raad de Benchmark PO & VO: een gezamenlijk informatieproduct waarmee schoolbesturen zich met elkaar kunnen vergelijken op het gebied van onderwijskwaliteit, medewerkers en bedrijfsvoering. Na een jaar van ontwikkeling is de eerste benchmark gelanceerd op 1 februari 2021 (zie www.benchmarkpovo.nl). De komende twee jaar wordt de benchmark uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en inhoud.  

Wat ga je doen?

In de functie van projectleider ben je verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van de webomgeving van de Benchmark. Je haalt de wensen van de onderwijsbesturen en andere gebruikers op en je vertaalt deze wensen voor de ICT-ontwikkeling. Je ontwikkelt zelf en zorgt daarnaast voor aansturing en afstemming van het ICT-team o.a. door het schrijven van user stories voor meer complexe ontwikkeling. Ook initieer en leid je de totstandkoming van dataspecificaties en leveringsafspraken met onderwijspartners zoals DUO en de Inspectie van het Onderwijs. Je draagt zorg voor de afstemming op operationeel niveau met alle partners en stakeholders van de Benchmark (zowel intern als extern). Tevens bewaak je de lijnen in communicatie, doorontwikkeling en financiën.

Dit doe je niet alleen. Je komt te werken in een breder benchmarkteam met expertise op het gebied van communicatie, projectmanagement, datascience en inhoudelijke expertise op de thema’s in de benchmark. Je sparringspartners binnen de organisatie zijn beleidscollega’s en projectleiders die zich bezig houden met belangenbehartiging, sectorontwikkeling en de andere informatieproducten (zoals Vensters, Scholen op de Kaart en Samenwerkingsverbanden op de Kaart).

Wij vragen

Een verantwoordelijke projectleider die graag aan de slag wil met een webapplicatie om schoolbesturen bij hun werk te ondersteunen en de stakeholders te voorzien van informatie over de sector, die ervaring heeft met ICT en het onderwijs kent. Je zorgt voor een goede afstemming, samenwerking en communicatie met het ICT-team. Je werkt Scrum en vervult de rol van product owner. Resultaat is het tot stand komen van nieuwe functionaliteiten en informatie.

Je gebruikt de geluiden van de leden en je eigen ervaring met om het informatieproduct te verbeteren. Dat kan zijn in hoe het eruitziet voor de gebruiker, het ontsluiten van nieuwe of betere databronnen of het toevoegen van nieuwe functionaliteiten. Je bent sterk in plannen en organiseren, en jouw werkwijze kenmerkt zich door een projectmatige en nauwkeurige aanpak. Je zoekt daarin actief de samenwerking met anderen

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding hebt in een relevante studie.
 • Je beschikt over goede analytische vaardigheden.
 • Je hebt kennis van visualisatie en presentatie van resultaten.
 • Je hebt ervaring met de ontwikkeling en/of het beheer van online informatieproducten.
 • Je hebt ervaring met dataverwerking in Excel, SPSS en/of Python & R.
 • Je hebt Aantoonbare affiniteit en ervaring met datascience en datavisualisatie.
 • Je houdt van het bedenken en uitwerken van oplossingen en nieuwe ontwikkelingen.
 • Je kunt zelfstandig goed werken in een team.
 • Je vindt het leuk om te werken in een politieke en bestuurlijke omgeving.
 • Je kunt goed kunt communiceren, zowel schriftelijk als mondeling.

Verder verwachten we van jou een proactieve en leergierige werkhouding, en interesse in het primair en voortgezet onderwijs.

Wij bieden

 • De mogelijkheid een belangrijke bijdrage te leveren aan de professionalisering van medewerkers, schoolleiders en schoolbestuurders in het primair onderwijs.
 • Een fulltime dienstverband van 38 uur per week (32 uur (0,8 fte) is bespreekbaar) voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. 
 • Je komt in dienst bij de PO-Raad, maar werkt voor beide Raden.
 • Een salaris passend bij de functie van medior projectleider (schaal 11 CAO Nederlandse Universiteiten, inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring).
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een fijne werksfeer.
 • Een combinatie van werken op kantoor en thuis (na versoepeling maatregelen).

Over de PO-Raad en VO-raad

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de besturen in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs. De interne organisatiecultuur is professioneel en informeel.

De VO-raad is de vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs. De raad behartigt de belangen van het voortgezet onderwijs bij overheid, politiek, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Daarnaast bevordert de VO-raad de kwaliteit van het onderwijs door schoolbestuurders en schoolleiders te faciliteren bij het vervullen van hun taak. De VO-raad vertegenwoordigt vrijwel alle schoolbesturen in Nederland en voert overleg met werknemersorganisaties over de arbeidsvoorwaarden van ruim 120.000 personeelsleden.

Solliciteren

Als je geïnteresseerd bent in deze functie mail dan voor 9 maart je motivatiebrief en cv naar vacature@poraad.nl o.v.v. van ‘sollicitatie projectleider benchmark’. In de week van 16 maart voeren we de sollicitatiegesprekken. Nadere informatie over deze functie is verkrijgbaar bij Daniël van Geest, programmamanager Benchmark PO & VO, via d.vangeest@poraad.nl of 06-38825807.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.