De PO-Raad is per direct op zoek naar een proactieve, zelfstandige en energieke projectmedewerker Bestuurlijke Visitatie die de projectleider en schoolbestuurders ontzorgt. Zit projectorganisatie in je bloed en wil je deel uitmaken van belangrijke ontwikkelingen in de onderwijssector? Solliciteer dan op deze functie bij de sectororganisatie van het primair onderwijs.

Bestuurlijke Visitatie

Als projectmedewerker voer je samen met collega’s het project Bestuurlijke Visitatie uit. De PO-Raad organiseert sinds enkele jaren bestuurlijke visitaties voor haar leden. Bestuurlijke visitatie is een krachtig instrument voor schoolbesturen om stappen te zetten in hun professionalisering en biedt schoolbesturen een frisse blik van buiten. Voor 2022 streven we naar een sterke groei van het aantal visitaties. Help jij mee om de organisatie hiervan op rolletjes te laten verlopen en inhoudelijk het project verder te brengen? Als projectmedewerker coördineer je de planning en organisatie van bestuurlijke visitaties en heb je contact met bestuurders over deelname aan een bestuurlijke visitatie. Je verzorgt de voorbereiding en verslaglegging van de klankbordgroep en organiseert en begeleidt (informatie-)bijeenkomsten. Je geeft trainingen aan nieuwe commissieleden en secretarissen en bent vraagbaak voor alle interne en externe betrokkenen. Je zorgt voor de financiële afhandeling van bestuurlijke visitaties en beheert en archiveert belangrijke documenten.

Jouw profiel

Het is voor deze functie belangrijk dat je zelfstandig, flexibel en proactief bent. Je bent daarnaast een kei in het organiseren en voorbereiden van overleggen en bijeenkomsten. Door je goede gevoel voor bestuurlijke verhoudingen weet je bovendien met tact om te gaan met verschillende belangen en kan je een brede ondersteuning bieden. Wij vinden dat een goede projectmedewerker zaken overziet, zelf initiatief neemt en het aandurft zijn of haar grenzen te bewaken. Daarnaast ben je organisatiesensitief en in staat om op een professionele manier te communiceren met onze leden. Ben je ervan overtuigd dat we jou beschrijven? Solliciteer dan!

Wij vragen

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau;
 • Enkele jaren relevante werkervaring in projecten;
 • Affiniteit met het onderwijsveld
 • Kennis van en vaardig in het werken met geautomatiseerde systemen (Office, CRM-systeem);
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Bewezen talent voor organiseren en plannen;
 • Goede communicatieve vaardigheden

Wij bieden

 • Een energieke en innovatieve werkomgeving;
 • Een parttime dienstverband voor 24 uur per week. Geef in je sollicitatie aan wat jouw beschikbaarheid is en op welke dagen;
 • Inschaling in schaal 10. Het max. bruto bedrag is: € 4.474 (peildatum 1 juli 2021). De PO-Raad volgt de CAO Nederlandse Universiteiten;
 • In eerste instantie een contract voor een jaar;
 • Goede bereikbaarheid met het OV.

Organisatieprofiel

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de besturen in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Kwaliteit staat voorop. De interne organisatiecultuur is professioneel en informeel. Als projectmedewerker werk je in een projectteam bestaande uit een projectleider en twee assistenten. Dit team valt binnen het domein ‘Goed Onderwijs Goed Bestuur’.

Meer weten en solliciteren

Solliciteren kan tot zondag 19 september 2021. Stuur je motivatiebrief en CV naar vacature@poraad.nl. De solliciatiegesprekken voor de eerste ronde staan gepland op donderdagmiddag 23 september en de tweede ronde op maandagmiddag 27 september. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jessica van Rossum j.vanrossum@poraad.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.