Vacature projectmedewerker deskundigheidsbevordering Gezonde School

Wil je samen werken aan een breed nationaal programma voor gezonde scholen? En ben je organisatorisch sterk? Kom dan ons team versterken!

De PO-Raad is in verband met een zwangerschapsvervanging met ingang van 1 september 2022 op zoek naar een inhoudelijk en organisatorisch sterke projectmedewerker voor het programma Gezonde School. Het programma stimuleert scholen in het primair, voortgezet en beroepsonderwijs om te werken aan een gezonde leefstijl. Voor het programma zoeken we een zelfstandige en verantwoordelijke projectmedewerker deskundigheidsbevordering met hart voor een gezonde leefstijl. 

Wat ga je doen?

Samen met de projectleider en het projectteam ben je verantwoordelijk voor de deskundigheidsbevordering van onderwijsprofessionals en gezondheidsbevorderaars op de thema’s van Gezonde School en in het bijzonder op het thema Relaties & Seksualiteit. 

 • Je komt te werken in een team met medewerkers van verschillende organisaties: de PO-Raad, de VO-raad en GGD GHOR Nederland. 
 • Je hebt een belangrijke taak bij het organiseren en faciliteren van het professionaliseringsaanbod voor Gezonde School Coördinatoren en Gezonde School Adviseurs in samenwerking met de partners van Gezonde School en de landelijke kennisinstituten. 
 • Je draagt bij aan de doorontwikkeling van (online) deskundigheidsbevordering binnen Gezonde School en onderhoudt contacten met onze doelgroepen en samenwerkingspartners.
 • We werken vaak met deadlines en aan verschillende projecten tegelijkertijd, maar vinden het ook heel belangrijk dat we plezier hebben in ons werk.

Wie zoeken wij?

 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk en beschikt over minimaal een HBO-werk en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Je bent sterk in het coördineren en organiseren van verschillende activiteiten binnen een project.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen en organiseren van divers scholingsaanbod, zoals e-learnings, groepstrainingen of webinars.
 • Je hebt affiniteit met het onderwijs en een gezonde leefstijl. 

Wat bieden wij?

 • De mogelijkheid om via het programma Gezonde School een bijdrage te leveren aan het bevorderen van een gezonde leefstijl in het onderwijs
 • Een dienstverband bij de PO-Raad voor 24 uur per week. 
 • Een tijdelijke aanstelling (zwangerschapsvervanging) voor de periode september 2022-februari 2023.
 • De PO-Raad volgt de CAO Nederlandse Universiteiten. Je wordt ingeschaald in schaal 10, maximaal € 4.670, - per maand (peildatum juli 2022) bij een fulltime dienstverband van 38 uur), afhankelijk van je opleiding en ervaring. Daarnaast biedt de PO-Raad een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een open, professionele en informele werksfeer.

Over ons

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De PO-Raad behartigt de gemeenschappelijke belangen voor het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Daarnaast is de raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling.

Het landelijke programma Gezonde School van de PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, RIVM/CGL en GGD GHOR NL stimuleert scholen in het primair, voortgezet en beroepsonderwijs tot het werken aan een gezonde leefstijl van leerlingen en studenten. Centrale regievoerder is de GGD GHOR NL waarbij de PO-Raad een deel van de projecten coördineert. De ministeries van VWS, OCW, LNV en SZW maken Gezonde School mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.gezondeschool.nl.

Meer weten en solliciteren

Solliciteren kan tot 6 juli 2022. Stuur je motivatiebrief en CV naar vacature@poraad.nl
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Boukje van Vlokhoven, projectleider Gezonde School bij de VO-raad via 06-10162711. 
De gesprekken voor selectie van deze functie vinden plaats op 11 juli 2022.