Ben jij een enthousiaste en proactieve projectmedewerker met ervaring in het onderwijs en/of met data- en informatieproducten? Als projectmedewerker informatieproducten bouw je aan de ontwikkeling van Vensters voor het primair en voortgezet onderwijs. De ideale projectmedewerker is nieuwsgierig, kent website- en applicatieontwikkeling, heeft kennis van de onderwijssector en is in staat inhoudelijke wensen uit het veld te combineren met datavraagstukken.

De PO-Raad is per 1 oktober op zoek naar:

Projectmedewerker informatieproducten 0,8-1,0 fte

Een nieuwsgierige aanpakker die ervaring wil opdoen binnen ICT-gerelateerde onderwijsprojecten

De functie

De PO-Raad en VO-raad werken samen aan de ontwikkeling van diverse online informatieproducten voor scholen en besturen. De programmateams van de sectorraden ontwikkelen en beheren deze online applicaties. Instrumenten die scholen en besturen in het funderend onderwijs helpen bij hun sturing op onderwijskwaliteit en bedrijfsvoering en ondersteunen bij de publieke verantwoording.

We zoeken op de korte termijn een projectmedewerker. Bij voorkeur iemand die het onderwijs kent interesse heeft in werken met data en ICT en het team Vensters wil komen versterken. Onze ideale kandidaat vult onze teams verder aan op basis van kennis en ervaring van het primair en voortgezet onderwijs en data.

Als projectmedewerker ligt jouw focus op het beheren, vernieuwen en ontwikkelen van de diverse onderwerpen op basis van de gegevens die Vensters gebruikt. Denk hierbij aan gegevens over leerlingaantallen, de resultaten eindtoets of schoolexamens, personeelsgegevens en financiën.

Je verzamelt proactief wensen en feedback voor functionele ontwikkelingen voor de verschillende informatieproducten. Je formuleert userstory’s voor het ontwikkelteam en test de gebouwde functionaliteiten. Je analyseert data om eigen vragen, vragen van ontwikkelaars en gebruikers te beantwoorden. Je data-analyse draagt bij aan het maken van de gefundeerde keuzes en het ontdekken van verbanden in de data. Ook schrijf je mee aan de nieuwsbrief, ontwikkel je handleidingen en onderhoud je een netwerk met leveranciers van gegevens. Je leert in korte tijd een breed scala aan stakeholders in de onderwijssector kennen zoals de Inspectie van het Onderwijs, DUO en Kennisnet.

Wij vragen

 • Een enthousiaste aanpakker met een flinke dosis nieuwsgierigheid die zich snel inwerkt en de onderwijssector beter wil leren kennen.
 • Je hebt een scherpe antenne voor relevante maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Je durft vragen te stellen enhebt oog voor detail en resultaat. Ook wil je graag samenwerken met de rest van het team.
 • Je hebt graag contact met gebruikers per telefoon of per email.
 • Je hebt interesse in websiteontwikkeling en data-analyse en wil je hier graag verder in ontwikkelen.
 •  Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Ook heb je een paar jaar werkervaring opgedaan.
 • Je vindt het leuk om aan de slag te gaan bij de PO-Raad voor een periode van een jaar met mogelijk een verlenging voor bepaalde tijd.

Wij bieden

 • De mogelijkheid een belangrijke bijdrage te leveren aan de informatieproducten van de PO- en VO-raad met een specialisatie in onderwijsindicatoren zoals leerling- en personeelsgegevens. Je werkt hierin nauw samen met je directe collega’s, ontwikkelaars, product owner en de programmamanagers die Vensters aansturen.
 • Het betreft een uitdagende tijdelijke baan van een jaar en je leert daarin de belangrijkste spelers in de onderwijssector kennen.
 • Je leert de basis van Scrum werken en applicatie ontwikkeling. We vragen hiervoor geen technische achtergrond.
 • Je bent formeel in dienst bij de PO-Raad, maar je werkt voor beide sectorraden.
 • De PO-Raad biedt een marktconform salaris (schaal 10, CAO Nederlandse Universiteiten, inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring), een eindejaarsuitkering van 8,3% en een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een combinatie van thuis en op kantoor werken is in deze functie goed mogelijk. Vier dagen werken kan in overleg.

Over de PO-Raad en VO-raad

De PO-Raad en VO-raad zijn de verenigingen van scholen in het primair en voortgezet onderwijs. De sectorraden behartigen de belangen van het primair en voortgezet onderwijs bij overheid, politiek, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Daarnaast bevorderen de PO-Raad en VO-raad de kwaliteit van het onderwijs door schoolbestuurders en schoolleiders te faciliteren bij het vervullen van hun taak. De sectorraden vertegenwoordigen de schoolbesturen in Nederland en voeren overleg met werknemersorganisaties over de arbeidsvoorwaarden van personeelsleden.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd  in deze functie? Mail dan voor 24 augustus je motivatiebrief en cv naar vacature@poraad.nl o.v.v. van ‘sollicitatie projectmedewerker informatieproducten’. Nadere informatie over deze functie is verkrijgbaar bij Mariël Voogel, programmamanager Vensters PO, via m.voogel@poraad.nl.

De PO-Raad is gesloten van 27 juli 2020 t/m 9 augustus 2020. In deze periode zijn wij niet bereikbaar voor vragen over deze vacature. De sollicitatie kan wel in deze periode worden verstuurd naar vacature@poraad.nl