Ben jij een enthousiaste en proactieve projectmedewerker met ervaring met data- en informatieproducten en interesse in het onderwijs? Als projectmedewerker informatieproducten bouw je aan de ontwikkeling van online informatieproducten voor het primair onderwijs. De ideale projectmedewerker is nieuwsgierig, kent website- en applicatieontwikkeling, heeft kennis van de onderwijssector en is in staat inhoudelijke wensen uit het veld te combineren met datavraagstukken. De PO-Raad is per 1 maart op zoek naar: Projectmedewerker informatieproducten 0,8-1,0 fte

Een nieuwsgierige aanpakker die ervaring wil opdoen binnen ICT-gerelateerde onderwijsprojecten

Wat ga je doen?

De PO-Raad werkt samen met de VO-raad aan de ontwikkeling van diverse online informatieproducten voor scholen en besturen, zoals bijvoorbeeld Scholen op de Kaart. Deze instrumenten helpen scholen en besturen in het funderend onderwijs bij hun sturing op onderwijskwaliteit en bedrijfsvoering en ondersteunen bij de publieke verantwoording. De programmateams van de Raden ontwikkelen en beheren deze online applicaties.

De PO-Raad zoekt op de korte termijn een projectmedewerker informatieproducten. Bij voorkeur iemand die het onderwijs kent, interesse heeft in werken met data en ICT en het Vensters-team wil komen versterken.

Als projectmedewerker ligt jouw focus op het beheren, vernieuwen en ontwikkelen van de diverse onderwerpen op basis van de gegevens die Vensters gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor de vragenlijsten over tevredenheid, de monitor sociale veiligheid en de schoolgids.

Je verzamelt proactief wensen en feedback van gebruikers voor functionele ontwikkelingen voor de verschillende informatieproducten. Je formuleert userstory’s voor het ontwikkelteam en test de gebouwde functionaliteiten. Je analyseert data om eigen vragen, vragen van ontwikkelaars en gebruikers te beantwoorden. Je data-analyse draagt bij aan het gefundeerd maken van de juiste keuzes en het ontdekken van verbanden in de data. Ook schrijf je mee aan de nieuwsbrief, ontwikkel je handleidingen en onderhoud je een netwerk met leveranciers van gegevens. Je leert in korte tijd een breed scala aan stakeholders in de onderwijssector kennen zoals de Inspectie van het Onderwijs, DUO en Kennisnet.

Wij vragen

 • Een enthousiaste aanpakker met een flinke dosis nieuwsgierigheid die zich snel inwerkt en de onderwijssector beter wilt leren kennen.
 • Een scherpe antenne voor relevante maatschappelijke en politieke ontwikkelingen.
 • Je bent in staat zelfstandig je werk te plannen en uit te voeren.
 • Je bent accuraat en werkt resultaatgericht.
 • Je bent flexibel. 
 • Je werkt graag samen.

Wij bieden

 • De mogelijkheid een belangrijke bijdrage te leveren aan de informatieproducten van de PO-Raad met een specialisatie in onderwijsindicatoren zoals sociale veiligheid. Je werkt hierin nauw samen met je directe collega’s, ontwikkelaars, product owner en de programmamanager die Vensters aanstuurt.
 • Het betreft een uitdagende tijdelijke baan van een jaar (met mogelijkheid tot verlenging) en je leert daarin de belangrijkste spelers in de onderwijssector kennen.
 • Je leert de basis van Scrum werken en applicatieontwikkeling. We vragen hiervoor geen technische achtergrond.
 • Een fulltime dienstverband van 38 uur per week, 32 uur is bespreekbaar;
 • De PO-Raad volgt de CAO Nederlandse Universiteiten;
 • Het salaris bedraagt maximaal € 4.402,- bruto per maand op basis van 38 uur per week (schaal 10);
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Inschaling is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring;
 • Een fijne werksfeer;
 • Een combinatie van werken op kantoor en thuis (na versoepeling maatregelen die van kracht zijn in januari 2021).

Organisatieprofiel

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de scholen en de schoolbesturen in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. De PO-Raad is inmiddels een gezaghebbende belangenbehartiger. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Kwaliteit staat voorop. De interne organisatiecultuur is informeel én professioneel. De PO-Raad is een organisatie waar alle deuren open staan en iedereen aanspreekbaar is.

Solliciteren

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, mail dan voor 1 februari a.s. je motivatiebrief en cv naar vacature@poraad.nl o.v.v. van ‘sollicitatie projectmedewerker informatieproducten’. Nadere informatie over deze functie is verkrijgbaar bij Mariël Voogel, programmamanager Vensters PO, via m.voogel@poraad.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.