Vacature stagiair communicatie(adviseur)

Opleiding: HBO of WO communicatie, communicatie- en informatiewetenschappen, informatiekunde, marketing
Duur: 5 tot 6 maanden per 1 september 2022

Goed onderwijs voor alle kinderen, daar gaat de PO-Raad voor als sectororganisatie primair onderwijs. Kun je je vinden in deze missie en zoek je een leuke communicatiestage? Solliciteer dan naar de functie van stagiair communicatieadviseur Vensters.

Wie zoeken wij?

Je hebt een vlotte pen, je bent creatief en je wil je verder ontwikkelen in het creëren, optimaliseren en managen van content. Je bent proactief, resultaatgericht en flexibel. Daarnaast wil je ervaring opdoen als (junior) communicatieadviseur. De PO-Raad zoekt een creatieve stagiair communicatie voor het team Vensters. Je werkt hier met veertien gedreven professionals van de PO-Raad en de VO-raad die samen het team Vensters vormen.  

Achtergrond van de opdracht

Ons team helpt schoolbesturen en hun scholen om transparant te zijn en verantwoording af te leggen over hun onderwijs. In het programma Vensters vinden scholen verschillende modules waarmee ze zelf de regie hebben op informatievoorziening en verantwoording. Deze informatie en verantwoording plaatsen zij vervolgens via Vensters op de openbare website scholenopdekaart.nl. Jaarlijks bezoeken ongeveer 1,3 miljoen ouders deze website in de oriëntatiefase naar een basisschool of middelbare school voor hun kind. 

De stageopdracht bestaat grofweg uit twee delen:

 • Optimalisatie videostrategie: Video’s zijn waardevolle producten om schoolbesturen te helpen hun weg te vinden in Vensters. Er zijn echter inmiddels zo veel verschillende soorten video’s dat het overzicht én de uniformiteit ontbreekt. Ga jij ons helpen dit op te lossen? 
 • Onderzoek: een bezoekersonderzoek voor Scholen op de kaart (in overleg is een naamsbekendheidsonderzoek ook mogelijk).

Wat ga je doen?

Voor de optimalisatie van de videostrategie inventariseer je welke video’s er allemaal al zijn. Je zoekt uit welke nog relevant zijn en welke het eeuwige archief in mogen. Daarna maak je verbeterplan: je hebt vast een idee hoe de video’s beter en aansprekender gemaakt kunnen worden. Je zoekt uit welke (externe) partij je kan helpen om nieuwe video’s te maken in een uniform jasje, inclusief een prettige voice-over. Kortom: jij wordt onze chef video!
Met je onderzoek ga je inzicht verschaffen in de huidige tevredenheid en de (verdere) informatiebehoefte van bezoekers van scholenopdekaart.nl en de specifieke doelgroepen ouders en onderwijsprofessionals. Het doel is te achterhalen hoe de website verbeterd kan worden, bij voorkeur door middel van een kwantitatief onderzoek onder bezoekers, ouders en onderwijsprofessionals op de volgende onderwerpen:

 • Huidige tevredenheid en verbeterpunten aangedragen door bezoekers
 • Informatiebehoefte bezoekers, ouders en onderwijsprofessionals
 • Naamsbekendheid ouders en onderwijsprofessionals

Naast je primaire opdrachten zoals hierboven beschreven, werk je als teamlid mee aan diverse communicatieactiviteiten van Vensters. Hierbij ondersteun je de communicatieadviseur van Vensters. Dit varieert van het schrijven en redigeren van nieuwsberichten tot advisering over langdurige projecten. Ook heb je de mogelijkheid om je te verdiepen in het (professioneel) gebruik van sociale media. Bovendien is er alle ruimte om zelf projecten op te pakken die aansluiten bij jouw interesses en/of opdrachten vanuit je opleiding. Zo ontdek je precies wat je leuk vindt, waar je talenten liggen en wat het communicatievak inhoudt.

Wij vragen:

 • Een derde of vierdejaars student HBO of WO communicatie, communicatie- en informatiewetenschappen, informatiekunde of marketing.
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal.
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.
 • Proactief, resultaatgericht, flexibel en gericht op samenwerking.
 • Affiniteit met onderwijs en/of de publieke sector is een pré.

Wij bieden:

 • Een fulltime stage voor zes maanden, maar in deeltijdverband (minimaal drie dagen per week) is bespreekbaar.
 • Een stagevergoeding van € 350,= bij een fulltime stage.
 • Goede ontwikkelmogelijkheden.
 • Mooie aanvulling op je CV.
 • Gezellige teamactiviteiten en borrels met de leukste collega’s!

Organisatieprofiel

De PO-Raad en VO-raad zijn de sectororganisaties voor het primair en voortgezet onderwijs. Zij behartigen de gemeenschappelijke belangen van de schoolbesturen in het funderend onderwijs en (speciaal) voortgezet onderwijs. Daarnaast zijn ze aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor de sector. Kwaliteit staat voorop. De bureaus van de PO-Raad en de VO-raad werken vanuit inhoudelijk ingerichte teams en domeinen. De interne organisatiecultuur is professioneel en informeel.

Meer weten en solliciteren

Solliciteren kan zo snel mogelijk, maar uiterlijk tot 24 juni 2022. Stuur je sollicitatie en motivatiebrief naar vacature@poraad.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Alina van der Meulen (tel: 06-57803076). Vragen over de PO-Raad kan Petra Emmens (tel: 06-25340672) beantwoorden.