Vacature webmaster / functioneel beheerder

Ben je een denker en een doener op online gebied? Is het voor jou een uitdaging dat online systemen optimaal functioneren? Dan zoeken wij jou!

Als webmaster/functioneel beheerder beheer en verbeter je het gebruik en de inzet van de verschillende online systemen, waaronder het CMS, ‘mijn omgeving’ en tools voor nieuwsbrieven, formulieren, analytics, SEO en online leren. Daarbij ben je de spil tussen de communicatie en IT. Het team waarin je komt te werken, is een team van acht communicatieprofessionals. Zij verzorgen de communicatie met leden, politiek, media en andere stakeholders. De medewerkers van de afdeling communicatie werken intensief samen met het Bestuur en de Beleidsadviseurs. Je werkt nauw samen met de online adviseur en contentspecialisten. Je werkt vanuit een nieuwsgierige insteek en doel- en oplossingsgericht. Je ervaring en motivatie zet je graag in ten behoeve van onze missie ‘Samen voor goed onderwijs voor ieder kind’.  

Wie zoeken wij?

Je bent het aanspreekpunt voor gebruikers en leveranciers. Je handelt gebruikersvragen en verzoeken zelfstandig af. Je signaleert wensen vanuit de gebruikers. Op basis daarvan doe je proactief verbetervoorstellen. Je monitort de performance van de websites. Je begeleidt de implementatie van nieuwe releases en bewaakt de kwaliteit. Je traint gebruikers in het gebruik van de websites en het CMS en maakt instructies. Je onderzoekt en analyseert gemelde verstoringen. En lost deze in samenwerking met externe leverancier op.

Wij vragen iemand die

 • Een minimaal afgeronde MBO opleiding op het gebied van online en/of ICT;
 • Minimaal enkele jaren werkervaring als webmaster/functioneel beheerder;
 • Ervaring met agile werken;
 • Kennis van ontwerp-, bouw- en beheerprocessen van websites;
 • Kennis van HTML en CSS; 
 • Ervaring met Google Analytics en datagedreven werken;
 • Ervaring met Drupal of een andere CMS;
 • Organisatiesensitief, nieuwsgierig, proactief, snel schakelend en daadkrachtig.

Wat bieden wij

 • Een afwisselende functie in een dynamisch en complex stakeholderveld;
 • Een dienstverband van 32 uur;
 • Een tijdelijk dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vast contract;
 • De PO-Raad volgt de CAO Nederlandse Universiteiten. Het salaris bedraagt maximaal €3.619,- bruto per maand op basis van 38 uur per week (max. schaal 8) en er is een eindejaarsuitkering van 8,3%. Er is ook een mogelijkheid om gebruik te maken van een compensatieregeling voor extra vakantiedagen. Inschaling is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring;
 • Een goede werksfeer en volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Dit zijn wij

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de schoolorganisaties in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling. Wij zijn een informele organisatie, met ongeveer 80 professionals. Ruimte, vrijheid en kwaliteit staan bij ons voorop.

De afdeling Communicatie richt zich vanuit de kerntaak op de positionering van de PO-Raad en ondersteunt de vereniging bij haar kerntaken: belangenbehartiging, dienstverlening en sectorontwikkeling. Communicatie draagt bij aan het behouden en beschermen van de reputatie en positie van de PO-Raad en zet zich in voor optimale engagement van medewerkers. Daarbij ondersteunen de communicatieprofessionals het Dagelijks Bestuur, Algemeen Bestuur en de medewerkers met communicatieadviezen en een passende aanpak met als resultaat impactvolle communicatieboodschappen en aansluitende proactieve media- en lobbyaanpak. De inzet van de integrale communicatiestrategie richt zich op medewerkers, leden, stakeholders, media en politiek.

Meer weten en solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Monique Visser, Hoofd Communicatie & Public Affairs, telefoonnummer 06 - 51 69 19 00. Je sollicitatie kun je mailen naar, HR PO-Raad, vacature@poraad.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.