Wat is de minimale betrekkingsomvang?

De minimale betrekkingsomvang is 8 uur per week (wtf 0,2) op bestuursniveau. Een werknemer die in dienst is bij een bestuur, moet dus minstens voor acht uur per week in dienst zijn. De te werken uren mogen over meerdere dagen worden verspreid. Voor incidentele vervangingswerkzaamheden van een dag of korter geldt een minimale betrekkingsomvang van 5 uur. Deze uren kunnen niet over meerdere dagen worden verspreid, omdat er dan niet wordt voldaan aan de eis dat het gaat om incidentele vervangingswerkzaamheden van een dag of korter.

Werkgever en werknemer overleggen over de momenten waarop een werknemer komt werken. Indien het niet lukt hier uit te komen geldt:

  • In het basismodel: er wordt teruggevallen op het beschikbaarheidsschema uit artikel 2.11. Bij een betrekkingsomvang van 0,2 mag er niet meer dan 2 dagen per week worden ingeroosterd;
  • In het overlegmodel: het beschikbaarheidsschema is niet van toepassing. Werkgever en werknemer zullen er dus samen uit moeten komen. Indien dat niet lukt hakt de werkgever de knoop door.