De inkoopcoöperatie, een initiatief van besturen, voor besturen

iconen tablet krachten bundelen en school met infrastructuur

Een toekomstvaste, stabiele internetverbinding en een goede ICT-netwerkinfrastructuur zijn cruciaal voor het bieden van eigentijds onderwijs, maar ook ingewikkeld om als school of schoolbestuur zelf te regelen. Onderwijs op maat geven, kan niet zonder digitaal lesmateriaal, maar alleen met een uitgever in gesprek over uw wensen, levert niet altijd het gewenste resultaat op.

Of het nu gaat om digitaal lesmateriaal, software, devices of goed internet, door de krachten te bundelen en samen te werken, kan het voor commerciële aanbieders aantrekkelijk worden een bij het onderwijs passend aanbod van diensten en producten te bieden tegen een goede prijs. Daar kunnen ook úw scholen van profiteren.

Binnenkort buigt daarom een startgroep van besturen zich over de vraag wat een geschikte vorm van vraagbundeling en eventuele gezamenlijke inkoop is. Dit initiatief moet in het voorjaar van 2017 uitgroeien tot een landelijke inkoopcoöperatie waarbij álle schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs zich kunnen aansluiten. De PO-Raad en Kennisnet faciliteren dit.

Omdat een dergelijk initiatief alleen kans van slagen heeft als dit breed wordt ondersteund, kunt u nu alvast uw interesse kenbaar maken. Wilt u meedoen aan de inkoopcoöperatie, laat dat dan weten door onderstaand webformulier in te vullen. De PO-Raad en Kennisnet houden u dan op de hoogte van de ontwikkelingen hieromtrent. U committeert zich nog nergens aan en krijgt op een later moment de mogelijkheid uw bestuur officieel in te schrijven.

3 + 3 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.