AB-Lid Jos Rijk: 'Meer ondersteuning voor leerkrachten, graag!'

Het negenkoppige Algemeen Bestuur van de PO-Raad bestaat uit leden van de PO-Raad en verbindt de vereniging zo met haar leden. In verschillende blogs op mijnporaad.nl geven zij dit schooljaar hun kijk op actuele ontwikkelingen in de sector. In deze blog kijkt Jos Rijk, directeur/bestuurder vam de Dordtse Schoolvereniging voor basisonderwijs op algemene grondslag, naar het vak van schoolbestuurder en leerkracht. Zijn boodschap: 'Er moet meer ondersteuning voor leraren komen'.

Kinderen werken met een tablet, anderen zijn een robot aan het programmeren. In de ene groep is iedereen in alle rust aan het werk, in de andere klas zijn kleuters flink aan het bouwen. Buiten op het plein is volop activiteit. Een rondje door een school, leerkrachten even zien, met kinderen praten, sfeer proeven. En dat mag je nog 'werken' noemen ook!

Als bestuurder van een kleine organisatie wordt er van je verwacht dat je een duizendpoot bent. Zonder ondersteuning van een stafbureau heb je, samen met de directeuren, te dealen met onder meer de financiën, de huisvesting, juridische zaken en bovenal de kwaliteit van het onderwijs. U hoort mij niet klagen! In tegendeel, ik vind het heerlijk om een zo veelzijdige baan te hebben. Gelukkig zijn er genoeg deskundigen van wie je als het nodig is hulp in kunt roepen. En dankzij de nodige netwerken en de uitstekende samenwerking met de andere bestuurders in onze gemeente, hoef ik me bepaald niet eenzaam te voelen.

Leden van de PO-Raad kunnen deze blog hier verder lezen op mijnporaad.nl. U dient hiervoor ingelogd te zijn.