Nieuws

Handleiding bij meet-up van 29 november en staking van 12 december

Op dinsdag 12 december zal waarschijnlijk door medewerkers in het primair onderwijs in Nederland worden gestaakt. Daarnaast organiseren de organisaties die verenigd zijn in het PO-Front (waaronder de PO-Raad) op woensdag 29 november een meet-up tussen minister Arie Slob van Onderwijs en leraren, schoolleiders en schoolbesturen uit heel Nederland. Om haar leden te ondersteunen, heeft de PO-Raad weer een handleiding opgesteld van zaken waar werkgevers aan moeten denken bij de meet-up en voor, tijdens en na de staking. 

Het PO-Front heeft op dinsdag 7 november een ultimatumbrief voor nieuwe acties overhandigd aan minister Arie Slob van Onderwijs. De organisaties verwachten uiterlijk in de week van 5 december een antwoord van Slob op de vraag hoe het kabinet 1,4 miljard euro vrijspeelt om het salaris in het primair onderwijs te verhogen en de werkdruk te verlagen. Zo niet, dan roepen de vakbonden een landelijke staking op 12 december uit. 

Scholen kunnen echter niet wachten tot de formele aanzegging met het overleg op de school en het informeren van alle betrokkenen. Daar moet u op korte termijn al mee aan de slag.

Leden van de PO-Raad vinden achter de inlog van mijn.poraad.nl meer informatie over de stand van zaken rond de acties.

Naar de handleiding >

Links & downloads

Handleiding bij de staking en meet-up nov-dec 2017
269.35 KB