Nieuws

Handleiding bij staking van 14 maart

Op woensdag 14 maart staken de medewerkers in het primair onderwijs in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. De vakbonden hebben de medewerkers van scholen uit deze provincies opgeroepen om het werk neer te leggen. Hier vindt u een handleiding met alle zaken waar werkgevers aan moeten denken voor, tijdens en na de staking. 

De PO-Raad nodigt de aangesloten schoolbesturen uit Noord-Holland, Flevoland en Utrecht uit voor een extra ledenbijeenkomst op donderdag 8 maart naar aanleiding van de staking. De bijeenkomst vindt plaats van 12 uur tot ongeveer 14 uur in Utrecht. U kunt zich hier aanmelden voor de extra regiobijeenkomst.

De vakbonden AOb, CNVO, FNV en FvOv zullen de staking ongeveer een week voor 14 maart formeel aanzeggen bij de PO-Raad als werkgeversorganisatie. Bonden zullen de medewerkers van scholen in Noord-Holland, Flevoland en Utrechte oproepen tot een dag volledige werkonderbreking. Er wordt een dag geen les gegeven en ook geen ander werk verricht. Met de oproep van de vakbonden valt de staking onder het recht op collectief actievoeren.

Leden van de PO-Raad vinden achter de inlog van mijn.poraad.nl voorbeeldbrieven voor ouders over de staking op 14 maart.

Naar de handleiding >

Downloads

Handleiding bij de staking 14 maart 2018
88.28 KB