Nieuws

Vraag tijdig eHerkenning aan

Vanaf 1 november 2019 kun je niet meer zonder eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal van UWV. Dit lijkt nog ver weg, maar het aanvragen van eHerkenning kost veel tijd. Houd rekening met een levertijd die kan oplopen tot dertig werkdagen. En zonder eHerkenning kun je bijvoorbeeld straks geen ziek- en betermeldingen meer doen via het werkgeversportaal.

eHerkenning is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor bedrijven. Via eHerkenning kunnen ondernemers veilig inloggen op online overheidsdiensten. Ook is het gemakkelijk: je hebt straks nog maar één wachtwoord nodig om in te loggen bij UWV en alle andere overheidsorganisaties. Op dit moment kun je nog inloggen op het werkgeversportaal met een UWV-account. Dat vervalt per 1 november. Je hebt ook een eHerkenningsmiddel nodig voor het rapporteren van energiebesparende maatregelen in eLoket (zie bericht).

Aanvragen

Een eHerkenningsmiddel is een inlogsysteem met een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt een middel aanvragen bij een door de overheid erkende leverancier. De leveranciers voldoen allemaal aan de gestelde eisen, maar concurreren met elkaar in onder andere type eHerkenningsmiddelen die ze verkopen en de prijs verschilt per leverancier. Voor het werkgeversportaal heb je eHerkenningsmiddel nodig op minimaal niveau 3.