Nieuws

Kom 5 oktober naar manifestatie in Den Haag

Duizenden scholen zijn donderdag gesloten. Al meer dan 15 duizend medewerkers uit het primair onderwijs hebben aangekondigd dat ze die dag naar het Zuiderpark in Den Haag komen. De PO-Raad nodigt de schoolbestuurders die in Den Haag zijn, uit om bij de tent van de PO-Raad langs te komen.

In het primair onderwijs moet er structureel 900 miljoen euro worden geïnvesteerd om de salarissen op een eerlijk niveau te krijgen. Daarnaast moet er jaarlijks 500 miljoen euro bij voor het verlagen van de werkdruk. Het werken in de sector moet daarmee aantrekkelijker worden voor de medewerkers. Deze maatregelen zijn daarnaast minimaal nodig om het dreigende lerarentekort te verminderen. De PO-Raad ondersteunt daarom de acties in het primair onderwijs.

De samenwerkende organisaties PO in Actie, PO-Raad, AVS, FNV, FvOv, CNV Onderwijs en AOb zien de 270 miljoen euro die het demissionaire kabinet in de begroting van 2018 reserveerde voor arbeidsvoorwaarden in het primair onderwijs als een eerste stap, maar dit is niet voldoende om de problemen op de onderwijsarbeidsmarkt tegen te gaan. De organisaties roepen iedereen op deze noodkreet te ondersteunen en massaal naar Den Haag te komen.

Doorbetalen salaris?

Veel schoolbesturen hebben aangeven dat ze de actie ondersteunen. Een groot deel van hen gaat geen salaris inhouden van stakende medewerkers. Een woordvoerder heeft bevestigd dat OCW die schoolbesturen niet gaat korten op hun bekostiging. "Scholen mogen hun medewerkers doorbetalen tijdens de staking. De wet verbiedt dit niet. Dat geldt zowel voor openbaar als bijzonder onderwijs. Het al dan niet doorbetalen is een zaak tussen werkgevers en werknemers”, aldus de woordvoerder van staatssecretaris Dekker.

Meer informatie over de actie is te vinden op deze pagina. Aanmelden voor de staking en het busvervoer, kan via de website van PO-front.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten