Nieuws

Liveblog staking primair onderwijs in Noord-Nederland

Scholen in het primair onderwijs in Friesland, Groningen en Drenthe blijven op woensdag 14 februari dicht. De vakbonden hebben alle leraren en onderwijsondersteuners in Noord-Nederland opgeroepen hun werk neer te leggen. De PO-Raad volgt vandaag de verschillende activiteiten rondom de staking in het Noorden in een liveblog.

15.10 uur, Groningen. Aansluitend op de manifestatie in de Suikerfabriek gaat de PO-Raad in gesprek met schoolbestuurders en ouders over de samenwerking tussen scholen en ouders in tijden van een lerarentekort. De ouders herkennen de werkdruk in het primair onderwijs en hebben begrip voor de staking.

15.00 uur, Groningen. Wat een mooie bijeenkomst in de Suikerfabriek, waarbij leraren, schoolleiders en schoolbestuurders met een hart voor onderwijs samen optrokken.

13.40 uur, Groningen. De cao-onderhandelaars op het podium in de Suikerfabriek. Meer weten over de cao-onderhandelingen? Lees dan het interview met PO-Raad cao-onderhandelaar Edwin van Bokhoven (alleen voor leden).

13.30, Groningen. Volle bak in de Suikerfabriek! Zo'n 5000 werknemers en werkgevers bij elkaar omdat ze hart voor onderwijs hebben.
13.10 uur, Groningen. Bekijk de enthousiaste filmpjes van de stakende leraren in de Suikerfabriek in de twitterfeed #pofront.
Tweets over #pofront

13.00 uur, Groningen. Het terrein van de Suikerfabriek begint al aardig vol te stromen.

12.30 uur, Groningen. De eerste stakende leraren komen binnen in de Suikerfabriek in Groningen. De PO-Raad is er klaar voor!

12.00 uur, Assen. Vicevoorzitter van de PO-Raad Anko van Hoepen: ,,Inspirerende gesprekken met het schoolteam van Het Kompas over werkdruk en salaris. Het team was zelfkritisch, gericht op onderwijskwaliteit en creatief.''
De leraren staken vandaag en de meeste scholen zijn dicht in Noord-Nederland. Wat doen de kinderen eigenlijk vandaag? Dagblad van Het Noorden schrijft dat er een aantal scholen zijn waar activiteiten worden georganiseerd: van pannenkoeken bakken tot hutten bouwen, van het knutselen van valentijnswerkjes tot ouders die lessen geven over geldzaken. 
Volg de tweets over de staking in Noord-Nederland via onderstaande twitterfeed.
Tweets over #pofront

9.30 uur, Assen. Vicevoorzitter Anko van Hoepen gaat in gesprek met het team van CBS Het Kompas over werkdruk, het lerarerentekort en het salaris van leerkrachten. 
De partijen in het PO-Front en minister Slob tekenden afgelopen vrijdag het werkdrukakkoord. Door het sluiten van het akkoord komt geld voor werkdruk eerder beschikbaar. ,,Wat een mooi resultaat!'', schreef vicevoorzitter Anko van Hoepen in zijn blog over het werkdrukakkoord. ,,Het werkdrukakkoord is een belangrijke eerste stap, maar er is meer nodig om goed onderwijs te blijven organiseren en een aantrekkelijke sector te zijn om in te werken. De PO-Raad blijft zich daarom inzetten voor een beter salaris voor leraren.'' 
Verschillende media berichten over de stakingen in Noord-Nederland. 'Leraren basisscholen in Noord-Nederland staken' op NOS.nl en NU.nl bericht 'Groot deel basisscholen in Noorden dicht wegens staking'. Dagblad van het Noorden: Leraren staken vandaag massaal in Groningen. Waarom eigenlijk?