Nieuws

Nieuwsuur: Leraren gaan staken en schoolbesturen ondersteunen dat

In actualiteitenprogramma Nieuwsuur (vanaf min 30:24) legt Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, woensdagavond uit waarom de PO-Raad de staking van leraren voor meer salaris ondersteunt. Om leraren een eerlijk en rechtvaardig salaris te kunnen geven en hun werkdruk te verminderen, is minstens 1,4 miljard euro nodig, berekende het PO-front waarin PO in Actie, vakbonden en PO-Raad samenwerken.

De partijen die onderhandelen voor een nieuw kabinet hebben nog niet toegezegd dat ze hieraan gehoor geven. De bedragen die we horen, zijn 'een druppel op de gloeiende plaat', zei Den Besten. ,,Het is een kwestie van keuzes maken of een kabinet dit geld ervoor uittrekt'', benadrukte ze. ,,Het is code rood: we stevenen af op een gigantisch lerarentekort en de kwaliteit van het onderwijs gaat al omlaag.''

Geld voor salaris, gáát naar salaris, benadrukte ze verder. Bonden en PO-Raad zullen dat vastleggen in de CAO PO. Dat komt zwart op wit te staan.

Den Besten gaf aan het niet fair te vinden dat het bedrag van 1,4 miljard euro als te veel wordt gezien. Want de sector heeft vijf jaar lang op de nullijn gestaan en er is jarenlang niet in het onderwijs geïnvesteerd. 

De staking vindt plaats op 5 oktober.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten