Nieuws

PO-Raad in media over buitenlesdag, gelijke kansen voor kinderen en Wwz

De PO-Raad was de afgelopen week volop in het nieuws. 

Minder gelijke kansen voor kinderen

Diverse media hadden aandacht voor de Staat van het Onderwijs, het jaarlijkse verslag van de Onderwijsinspectie. De PO-Raad vindt het zorgelijk dat de kloof tussen hoog- en laagopgeleid in ons land lijkt toe te nemen. ,,We willen niet terug naar de tijd dat kinderen die voor een dubbeltje worden geboren, geen kwartje kunnen worden,'' aldus Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad op donderdag 14 april in het Algemeen Dagblad. Dagblad van het Noorden, de Stentor en Leeuwarder Courant citeerden Den Besten eveneens.

Buitenlesdag

Verder was het afgelopen dinsdag de eerste Buitenlesdag: 134 basisscholen gaven minimaal één les buiten. Rinda den Besten was hierbij aanwezig op basisschool De Piramide in Utrecht. In het Nederlands Dagblad zegt Den Besten dat veel scholen het spannend vinden om buitenlessen te geven. ‘Ze willen wel, maar je moet er veel voor regelen. Je moet de klas opdelen in groepjes en je hebt veel meer hulp nodig. Wij denken dat een uur per dag buiten lesgeven zou moeten kunnen. Maar ik zeg niet dat het makkelijk is!’ Den Besten observeert de rekenles. De kinderen rennen heen en weer om genummerde stokjes over op het plein getekende vakken te verdelen. ‘Als je klassikaal iets uitlegt, weet je nooit precies hoeveel er landt. Maar hier hebben ze in ieder geval allemaal hun aandacht erbij.’

Flexwet

Het tv-programma Trouw besteedde op 9 april aandacht aan de invalperikelen in het bijzonder onderwijs als gevolg van de Wet werk en zekerheid. Het dagblad meldt dat de PO-Raad samen met de vakbonden via een nieuwe cao tot een oplossing probeert te komen. Die oplossing is tot op heden niet gevonden.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten