Nieuws

Staking primair onderwijs in Overijssel en Gelderland

Woensdag 30 mei staakt het primair onderwijs in Overijssel en Gelderland. Leraren, schoolleiders, schoolbestuurders en andere collega's maken zich sterk voor een eerlijk salaris en een goede bekostiging van de sector. Het doel is dat leerlingen minder last krijgen van het lerarentekort. De PO-Raad ondersteunt de staking en volgt de verschillende activiteiten in het oosten van het land.

Het PO-Front organiseert de estafettestaking omdat de kwaliteit van het onderwijs zwaar onder druk staat door het stijgende lerarentekort. De organisaties vinden de extra middelen die in het regeerakkoord zijn vrijgemaakt om salarissen in het primair onderwijs te verhogen, te weinig en wil een betere bekostiging voor het primair onderwijs om de gevolgen van het lerarentekort te beperken. 

De estafette is op 14 februari in Noord-Nederland begonnen, op 14 maart waren de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht aan de beurt. Tijdens de staking op 13 april gaf Brabant en Limburg het estafettestokje over aan Overijssel en Gelderland.

Beestenmarkt, Deventer

Tijdens de staking op 30 mei is er een manifestatie op de Beestenmarkt in Deventer. Het inhoudelijke programma start daar om 11.00 uur (inloop vanaf 10.30 uur) en duurt ongeveer een uur.

Aan het einde van de dag wordt het estafettestokje overgedragen aan Zuid-Holland en Zeeland. Zij staken na de zomer. Een exacte datum wordt spoedig bekend gemaakt.

Inlooplocaties in de regio

's Ochtends zijn er op veel plekken in beide provincies gesprekken met leraren en ouders over de problemen van het primair onderwijs. Zij kunnen van 9.00 tot 12.00 uur terecht in:

  • Hardenberg: CBS Bloemenhof, Floralaan 18, Hardenberg
  • Borne: KBS De Vonder, H.F. Roetgerinklaan 1, 7623 AX Borne
  • Zwolle: CBS de Wendakker, Vuurtorenstraat 2, 8043 VW Zwolle
  • Wehl: Personeelscluster Oost Nederland, Raadhuisplein 1, 7031 AW Wehl
  • Bemmel: SBO de Vlinderboom, Dorpstraat 10, 6681 BN Bemmel
  • Ede: Wijkcentrum Het Kernhuis, Parkrand 60, 6714 GN Ede
  • Geldermalsen:, Jan Harmenshof school, Koninginnelaan 2 / 4, 4191 EE Geldermalsen

Deventer is klaar voor de manifestatie van leraren die zich zorgen maken over het lerarentekort en de toekomst van het primair onderwijs.

Tweets over #pofront