Nieuws

Stemming onderhandelaarsakkoord verlengd tot en met 1 juni

Leden van de PO-Raad hebben nog tot en met woensdag 1 juni de tijd om te stemmen voor het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao. Stemgerechtigden kunnen dat doen met de link die ze op 18 mei hebben ontvangen. De stemperiode is verlengd op verzoek van een aantal leden die nog inhoudelijke vragen hadden over het akkoord.

De PO-Raad heeft de afgelopen dagen met name veel vragen gehad over de financiële dekking van het onderhandelaarsakkoord. Antwoorden op die vragen staan zo goed mogelijk uitgelegd bij 'Dekking loonparagraaf onderhandelaarsakkoord' (pagina alleen beschikbaar voor leden die zijn ingelogd in mijn.poraad.nl). De komende dagen vult de PO-Raad de veelgestelde vragen over het onderhandelaarsakkoord verder aan op basis van de vragen die worden gesteld bij de helpdesk. U kunt daar natuurlijk ook terecht met specifieke vragen:  www.poraad.nl/helpdesk.

Schoolbesturen kunnen op basis van de inhoudelijke informatie zich nu nog iets verder verdiepen in het onderhandelaarsakkoord. Op dit moment heeft ongeveer de helft van de aangesloten schoolbesturen al gestemd voor het onderhandelaarsakkoord, maar de PO-Raad hecht er aan dat alle leden een afgewogen stem kunnen uitbrengen.

Meer informatie over het onderhandelaarsakkoord en de stemprocedure is te vinden op de themapagina over het onderhandelaarsakkoord.