Vacature beleidsadviseur arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden

Ben jij een spin in het web op het vlak van arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht? En zet je deze kennis graag in voor het primair onderwijs? Solliciteer dan naar de vacature beleidsadviseur arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden bij de PO-Raad.

De functie

Hoe krijgen we voldoende en ook de beste mensen voor de klas? Wil je meedenken over hoe we voldoende en ook de beste mensen voor de klas krijgen? Dat is op dit moment de hamvraag als we het hebben over werkgeverszaken in het primair onderwijs. Als beleidsadviseur arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden signaleer en analyseer je relevante ontwikkelingen in het arbeidsrecht en de sociale zekerheid en breng je de consequenties ervan voor de scholen en de arbeidsrelaties in kaart. Je hebt inzicht in de kansen en de risico's die hieruit volgen en initieert plannen hoe hiermee om te gaan. Je adviseert over ontwikkelingen en initiatieven op landelijk niveau om op die manier werkgeverschap van schoolorganisaties en de sector als geheel te faciliteren, te ondersteunen en te stimuleren. Je legt verbinding tussen vraagstukken op het terrein van arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingen in het recht.

Je onderhoudt contacten met schoolorganisaties, de leden van de PO-Raad en andere relevante stakeholders in onze sector. De beleidsadviseur arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden levert bovendien een actieve bijdrage aan de onderhandelingen over de cao voor primair onderwijs (CAO PO) waar je als lid van de werkgeversdelegatie aan tafel zit. Vanuit juridische expertise adviseer je de eerste onderhandelaar over afspraken in de CAO PO die goed werkgeverschap van schoolorganisaties bevorderen. En denk je mee over het goed verwoorden van deze afspraken in een nieuwe cao. 

In voorkomende gevallen neem je zelfstandig deel aan overleg van een deel van de cao-tafel. 

Je adviseert het dagelijks bestuur over relevante ontwikkelingen op het vlak van arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden en schrijft hiertoe beleidsnota's en presentaties, ontwikkelt alternatieven en doet voorstellen aan het bestuur van de vereniging. Je verstrekt informatie aan collega’s binnen de PO-Raad en onderhoudt het netwerk met externe organisaties. De beleidsadviseur geeft input t.b.v. communicatie- en verenigingsactiviteiten zoals de website en het congres van de PO-Raad. Je voert overleg met (overheid) Instanties ter beïnvloeding van het landelijk beleid. Je werkt samen met sectororganisaties van andere onderwijssectoren.

Dit zijn wij

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de schoolorganisaties in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling. Wij zijn een informele organisatie, met ongeveer 80 professionals. Ruimte, vrijheid en kwaliteit staan bij ons voorop.

Wie ben jij?

Jij neemt een frisse, adequate en enthousiaste blik mee naar de PO-Raad. Je wilt je verder ontwikkelen door het opdoen van ervaring en scholing. Je beschikt over een goed analytisch vermogen, je bent creatief, communicatief en initiatiefrijk. Je kunt je inleven in de leden van de PO-Raad.

Je hebt/bent:

 • Academisch werk- en denkniveau en een afgeronde master arbeidsrecht of hogeschool opleiding;
 • Visie op de vorming van arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen in de publieke sector;
 • Bestuurlijke en politieke sensitiviteit;
 • Onderhandelingsvaardigheid;
 • Nieuwsgierig en leergierig;
 • Aandacht voor details;
 • Werkervaring bij een branchevereniging is een pré;
 • Teamspeler.

Wat bieden wij?

 • Een fulltime dienstverband van 38 uur, maar werken in deeltijdverband van minimaal 32 uur per week is bespreekbaar;
 • Een tijdelijk dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • De PO-Raad volgt de CAO Nederlandse Universiteiten. Inschaling in schaal 12
 • Uitstekende ontwikkelmogelijkheden en begeleiding van ervaren collega’s;
 • Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • De mogelijkheid om hybride te werken en deel te nemen aan de fietsregeling.

Meer weten en solliciteren?

Stuur je motivatiebrief en CV naar vacature@poraad.nl. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Edwin van Bokhoven (Eerste cao-onderhandelaar; 06 - 53 31 24 47) of Yvonne van Dijke (Beleidsadviseur; 06 - 12 41 08 20). Solliciteren kan tot 4 juli 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.