Nieuws

Vakbonden kondigen staking aan in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht

De onderwijsvakbonden roepen hun leden uit het primair onderwijs in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht op tot een staking gedurende een dag op woensdag 14 maart. Dat hebben AOb, CNV Onderwijs, FNV Overheid en FvOv formeel aangekondigd in een brief aan de PO-Raad.

De PO-Raad heeft de formele aankondiging van de collectieve actie op woensdag 14 maart ontvangen van de onderwijsvakbonden AOb, CNV Onderwijs, FNV Overheid en FvOv. De bonden hebben de PO-Raad gevraagd om haar leden op de hoogte stellen van deze aankondiging en hen te verzoeken om de ouders tijdig in te lichten. 

Het collectief actierecht is neergelegd in artikel 6 van het Europees Sociaal Handvest. Door de formele aankondiging die de PO-Raad  heeft ontvangen zijn de deelnemers aan de collectieve acties beschermd tegen oneigenlijke sancties van de werkgever.

Uit de ledenpeiling van de PO-Raad blijkt dat de schoolbesturen het doel van de acties nog steeds ondersteunen. De PO-Raad trekt daarom nog steeds samen op met de andere partijen van het PO-Front.

Schoolbesturen vinden in de handleiding informatie over alle zaken waar werkgevers aan moeten denken voor, tijdens en na de staking. Leden van de PO-Raad kunnen ook contact opnemen met de Helpdesk voor vragen over de actie.

Aanzeggingsbrief actie 14 maart 2018
525.75 KB
Bevestiging ontvangst aanzeggingsbrief actie 14 maart 2018
226.35 KB