Nieuws

Vakbonden kondigen staking aan in Friesland, Groningen en Drenthe

De onderwijsvakbonden roepen hun leden uit het primair onderwijs in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe op tot een staking gedurende een dag op woensdag 14 februari a.s.. Dat hebben AOb, CNV Onderwijs, FNV Overheid en FvOv formeel aangekondigd in een brief aan de PO-Raad.

De PO-Raad heeft de formele aankondiging van de collectieve actie op woensdag 14 februari ontvangen van de onderwijsvakbonden AOb, CNV Onderwijs, FNV Overheid en FvOv. De bonden hebben de PO-Raad gevraagd om haar leden op de hoogte stellen van deze aankondiging en hen te verzoeken om de ouders tijdig in te lichten. Leden van PO-Raad kunnen daarbij eventueel gebruik maken van een voorbeeldbrief voor ouders (na inlog op mijn.poraad.nl).

Het collectief actierecht is neergelegd in artikel 6 van het Europees Sociaal Handvest. Door de formele aankondiging die de PO-Raad  heeft ontvangen zijn de deelnemers aan de collectieve acties beschermd tegen oneigenlijke sancties van de werkgever.

Meer informatie

Meer informatie over de actie van woensdag 14 februari vindt u bij:

Leden van de PO-Raad kunnen ook contact opnemen met de Helpdesk van de PO-Raad voor vragen over de actie.

Downloads

521.58 KB
225.01 KB

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten