Nieuws

Volkskrant: 'Leraren basisonderwijs denken aan wilde vervolgstaking in november'

In de Volkskrant kondigt PO in Actie maandag aan dat leraren in het primair onderwijs meer acties zullen voeren als de staking van donderdag 5 oktober niet het gewenste effect heeft. De leraren, ondersteund door het PO-front waaronder de PO-Raad, willen 900 miljoen euro voor een eerlijk salaris en 500 miljoen euro om de werkdruk aan te pakken. Op Prinsjesdag beloofde het kabinet 270 miljoen euro uit te trekken voor 'arbeidsvoorwaarden'. 

In de krant zegt Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad: 'We gaan niet blind mee met twee dagen, vier dagen, een week, enzovoorts', zegt voorzitter Rinda den Besten. 'Elke keer dat er een staking wordt aangekondigd, gaan we te rade bij de schoolbesturen. Willen die door, dan gaan we door. Zo niet, dan scheiden onze wegen. Nu is de steun nog massaal, maar dat kan in de toekomst minder worden.'

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten