Nieuws

Online helpdesk Green Deal Scholen operationeel

Schoolbesturen en gemeenten kunnen vanaf nu terecht op greendealscholen.nl voor vragen met betrekking tot de Green Deal Scholen. De uitvoeringsprogramma van de Green Deal Scholen helpt schoolbesturen bij het nemen van energiebesparende maatregelen door middel van kennisdeling en ondersteuning.

Het uitvoeringsprogramma van de Green Deal Scholen, dat eind vorig jaar werd afgetrapt, loopt tot december 2017. Tot die tijd gaan de initiatiefnemers, waaronder de PO-Raad, met behulp van kennisdeling en ondersteuning de bezwaren en obstakels voor het nemen van energiebesparende maatregelen bij schoolbesturen wegnemen. Dit willen zij bereiken door beschikbare kennis en informatie te bundelen en centraal aan te bieden op greendealscholen.nl en door het openen van de helpdesk. Daarnaast worden 150 scholen met advies ondersteund en is er ondersteuningsruimte voor het verduurzamen van 15 Integrale Huisvesting Plannen (IHP). Hiermee sluit het uitvoeringsprogramma aan bij lopende ondersteuningsprogramma’s van de VNG en GGD.

Bekijk hieronder de introductievideo van de Green Deal Scholen.

Helpdesk Green Deal Scholen

Naast de online helpdesk kunnen schoolbesturen hun vragen over de Green Deal Scholen ook telefonisch stellen via: 085 303 26 02.