Nieuws

Subsidie aanvragen? Enkele mogelijkheden op een rij

Scholen en hun besturen kunnen jaarlijks aanspraak maken op diverse subsidies of andere bijdragen. Een greep uit de mogelijkheden:

> Scholen die iemand willen aannemen die via het zij-instroomtraject binnen twee jaar zijn lesbevoegdheid haalt, kunnen een bijdrage in de kosten
> Er zijn regelmatig subsidies beschikbaar voor scholen die aan de slag willen of zijn met gezondheid en van hun school een ‘Gezonde school’ willen maken.
> Heeft u leerlingen op school met een potentiële achterstand? Mogelijk kunt u een beroep doen op de gewichtenregeling. Kijk op de website van DUO voor de voorwaarden.
> U kunt eveneens bij DUO ‘bijzondere’ bekostiging aanvragen als op uw school asielzoekerskinderen zijn, kinderen van schippers of zigeuners of kinderen uit blijf-van-mijn-lijfhuizen;
> Er zijn diverse subsidiemogelijkheden voor scholen die aan de slag gaan met internationaliseringsactiviteiten.
> Meer doen met muziekonderwijs? Tot 1 april 2018 kan er bij het Fonds voor Cultuur Participatie subsidie worden.
> Tot 1 oktober 2019 kunnen scholen met een trage internetverbinding een bijdrage krijgen voor de aanleg van kabel- of glasvezel.
> Voor 50 scholen is een subsidie beschikbaar om een begin te maken met het verminderen van de werkdruk.
> Vanuit het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) zijn er diverse mogelijkheden voor subsidies voor (praktijkgericht) onderzoek. Bekijk het actuele overzicht hier.

Voor meer mogelijkheden kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid.