Nieuws

Flink aan de slag met Scholen op de kaart? Hoe doen uw collega’s het eigenlijk?

Scholen op de kaart groeit in populariteit, zowel bij scholen en besturen als bij bezoekers van de website zoals ouders. In een jaar tijd groeide het aantal besturen in het primair onderwijs dat gebruik maakt van Scholen op de kaart van 66 procent naar 80 procent. Bijna 70 procent van de besturen zet de beschikbare rapportages uit zijn eigen ManagementVenster ook echt actief in bij het sturen op de eigen onderwijskwaliteit of bij zijn verantwoording.

Ook het aantal scholen dat aan de slag is met Scholen op de kaart neemt toe. In totaal maken bijna vierduizend scholen, ofwel 54 procent van het totaal, ervan actief gebruik. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Als een school actief is met Scholen op kaart betekent dit dat die zelf meerdere indicatoren invult en publiceert en daarmee niet wacht totdat dit automatisch gebeurt (bijvoorbeeld voor wat betreft eindtoets). Inmiddels staan er 1.545 scholen (21%) online met de complete set gegevens waarop bezoekers scholen kunnen vergelijken op Scholen op de kaart.

Grote kans dus dat ook u hard werkt aan de vulling van Scholen op de kaart. En niet zonder effect: Scholen op de kaart wordt steeds beter bezocht. Het aantal bezoekers is in een jaar tijd bijna verdubbeld. Van januari tot en met september 2015 raadpleegden bijna 96.000 bezoekers de website; in dezelfde periode dit jaar waren dat er al ruim 170.000.

Kunnen we u ergens mee helpen?

Wilt u ook aan de slag met Scholen op de kaart of loopt u bij het verder vullen van uw venster tegen moeilijkheden aan? De Servicedesk van Kennisnet, uitvoerder van Scholen op de kaart, staat iedere werkdag voor u klaar. U kunt de servicedesk bereiken via telefoonnummer 0800 321 22 33 of per e-mail via servicedesk@kennisnet.nl.