Nieuws

Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel heeft opnieuw beste bestuursverslag

Op donderdag 24 november 2016 vond de 10-jarig jubileum editie van de Dyade Bestuursbokaal plaats tijdens het seminar ‘Onderwijs Ontregelt!’. Tijdens deze dag werd het bestuursverslag van Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel te Amsterdam verkozen tot beste bestuursverslag van Nederland in het primair onderwijs.

De 22 openbare basisscholen in de stadsdelen Zuid en Centrum behoren sinds 1 januari 2008 tot de stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel. De scholen hebben gezamenlijk kwaliteitsnormen geformuleerd, maar geven ook ieder invulling aan een eigen onderwijskundig-concept. De Stichting heeft onder meer: zes Montessorischolen, twee Daltonscholen en twee Ontwikkelingsgerichte scholen.

Controller Martijn Stormmesand namens Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel: ,,We voelen ons heel erg vereerd. Mede door het feit dat we vorig jaar de prijs voor beste bestuursverslag ook mee naar huis mochten nemen. We hebben veel geleerd van het jury rapport vorig jaar. Dat is meteen een belangrijke reden waarom we het bestuursverslag indienen; zodat we weten wat we nog niet zo goed doen en zo de horizontale en verticale verantwoording kunnen optimaliseren. We gaan weer aan de slag met het huidige jury rapport, aangevuld met handige tips van die we vandaag van Hubert Visser hebben meegekregen!”