Nieuws

Subsidie voor gezond en duurzaam schoolgebouw verlengd tot eind 2017

Schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs kunnen ook de komende maanden nog gebruik maken van de subsidieregeling voor verduurzaming van hun schoolgebouwen. De overheid heeft de subsidieregeling verlengd tot en met 29 december 2017.

Met de subsidie ontvangen schoolbesturen 50% van de kosten voor het inhuren van extern advies terug, tot een maximum van € 3.500. Er is nog ruimte voor circa 70 subsidieaanvragen. Hierbij geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. 

De subsidie maakt onderdeel uit van de Green Deal Scholen die besturen op weg helpt met praktische informatie en stappenplannen. De Green Deal Scholen beoogt een gezond, duurzaam en ook betaalbaar schoolgebouw. ,,Het is plezierig dat we ook de komende maanden schoolbesturen op weg kunnen helpen met een financiële tegemoetkoming”, zegt woordvoerder Wim Lengkeek. ,,Zo kunnen deze besturen actief aan de slag met een gezonder binnenklimaat, duurzame energiebronnen en lagere energiekosten. Daarvan profiteren niet alleen leerlingen en leerkrachten, maar ook de huishoudportemonnee van de school.”

Zie www.greendealscholen.nl/subsidie-verlengd