Nieuws

Diverse media: Slob komt nu al met werkdrukgeld

Diverse media besteedden afgelopen vrijdag uitgebreid aandacht aan het werkdrukakkoord dat het PO-Front sloot met het kabinet. Daarin spraken zij af dat schoolteams zelf mogen bepalen hoe ze die werkdruk willen aanpakken en dat geld om dit te regelen, al komend schooljaar beschikbaar komt. Eerder wilde het kabinet hier pas in 2021 geld voor uittrekken. 

Tegen dagblad Trouw zegt Anko van Hoepen, vicevoorzitter van de PO-Raad, dat hij tevreden is omdat schoolteams zelf keuzes kunnen maken en de aanpak van werkdruk niet van bovenaf wordt bepaald. 

Fase 1 is voor een belangrijk deel geregeld, zegt hij in het Algemeen Dagblad en diverse regionale kranten. Van Hoepen, die namens de PO-Raad zijn handtekening onder het akkoord zette, benadrukt wel dat er 'wat betreft extra loon nog wat moet gebeuren'.  

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten