Nieuws

PO-Raad in de media over gevolgen van de Wwz

Diverse (lokale) media berichtten afgelopen week over scholen die moeite hebben met het omgaan met de gevolgen van de Wet werk en zekerheid, die per 1 juli is ingegaan. 

Zo besteedde De Stentor aandacht aan de situatie in de gemeente Wijchen, waar basisscholen ouders hebben gewaarschuwd dat zij vanaf komend schooljaar vaker klassen naar huis moeten sturen bij ziekte van de leerkracht. Het vinden van vervangers wordt door de Wwz namelijk een stuk problematischer, aldus de scholen.

De PO-Raad heeft in de krant laten weten dat zij al twee jaar voor dit scenario heeft gewaarschuwd. ,,Scholen zullen natuurlijk altijd proberen andere oplossingen te bedenken, maar het is verstandig dat scholen die boodschap aan ouders meegeven als ‘nieuwe realiteit’ voor het nieuwe schooljaar.’’

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten