Nieuws

PO-Raad in media: 'Staking gaat gewoon door'

'Die 270 miljoen verandert niets aan onze stakingsplannen. We hebben al tijden een claim van 900 miljoen voor salarissen en 500 miljoen voor verlichten van de werkdruk. Dat is het totaalpakket, wat we hebben berekend en waar we voor gaan', stelt de PO-Raad in het Dagblad van het Noorden.

De sectororganisatie reageert hiermee op de uitgelekte stukken voor Prinsjesdag, waaruit blijkt dat er 270 miljoen euro bij komt voor de leraren in het basisonderwijs. Op Twitter sprak de PO-Raad van een 'eerste kleine stap' en het Parool citeerde de PO-Raad met de woorden 'zwaar onder de maat'. 

De Algemene Onderwijsbond vindt het, net als de PO-Raad fijn dat er een begin is gemaakt, schrijft Dagblad van het Noorden. De bond onderstreept echter ook dat de staking gewoon doorgaat. „Wie denkt dat ons onderwijs is gered met dit bedrag, vergist zich”, zegt voorzitter Liesbeth Verheggen. 

Lees meer over de staking op 5 oktober

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten