Nieuws

Podcast Nu.nl over Meet Up met minister Arie Slob

In een podcast van Nu.nl vertelt Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, waarom het primair onderwijs woensdagmiddag 29 november een Meet Up organiseert met minister Arie Slob (Onderwijs).

Het PO-Front, waaronder de PO-Raad, heeft bij hem een claim neergelegd van 1,4 miljard euro om de werkdruk te verminderen en de salarissen te verhogen. ,,We willen graag aan de minister uitleggen wat we bedoelen met de claim'', zegt Den Besten. ,,1,4 miljard euro is veel geld maar echt nodig om de kwaliteit goed te houden. Het water staat ons aan de lippen.''

Den Besten vertelt dat werken in het onderwijs de afgelopen jaren behoorlijk veel zwaarder is geworden. Dat komt door toenemende eisen van de maatschappij, stille bezuinigingen enhet verdijnen van ondersteunende functies in de school. Met de komst van passend onderwijs is er ook regelgeving bijgekomen. ,,Leraren komen daardoor niet meer toe aan wat ze het liefste doen: lesgeven aan leerlingen.''

Het PO-Front heeft Slob tot 5 december de tijd gegeven om de claim in te willigen. Gebeurt dat niet, dan zullen leraren op 12 december staken.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten