Nieuws

Storing Justis voorbij – achterstand in afhandeling VOG-aanvragen wordt weggewerkt

De storing bij Justis is verholpen. Sinds 1 november is het weer mogelijk een Verklaring omtrent gedrag (VOG) aan te vragen.

Door de storing waar Justis sinds 15 oktober mee te kampen had, is het de verwachting dat er een groot aantal aanvragen tegelijk zal worden ingediend. Justis zet veel extra capaciteit in om die zo snel mogelijk te verwerken. Waar nodig worden VOG-aanvragen op basis van een wettelijke plicht met voorrang behandeld. Hierdoor zullen alle VOG-aanvragen naar verwachting binnen een redelijke termijn afgehandeld kunnen worden, ook als we de storingsweken meerekenen. 

Tot de achterstand is weggewerkt blijft het de verantwoordelijkheid van schoolbestuurders om in deze verstandig op te treden. OCW heeft aangegeven dat zij erop dienen toe te zien dat werknemers zo snel mogelijk een VOG aanvragen en overleggen. De inspectie houdt in het toezicht rekening met de omstandigheden.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten