Nieuws

Campagne ‘Wat draag jij bij?’ over het leraarschap in het primair onderwijs

‘Wat draag jij bij?’ Dat is de vraag die leraren beantwoorden aan het slot van hun videoverhalen over de waarde van het leraarschap in het primair onderwijs. Hun beroepstrots en motivatie kunnen anderen enthousiasmeren voor het lerarenvak. De sociale partners in het primair onderwijs starten de tweejarige online campagne ‘Wat draag jij bij?’ met videoverhalen van leraren. Alle leraren, schoolleiders en schoolbestuurders kunnen hierop aanhaken en hun verhaal tonen met eigen video’s op Facebook en YouTube via de hashtag #watdraagjijbij.

Ieder een eigen verhaal

Om kinderen iedere dag goed onderwijs te geven, zijn door de vele vacatures meer collega’s met hart voor het onderwijs nodig. Leraren willen allemaal het beste voor de kinderen en ze hebben elk een eigen verhaal. De videoverhalen laten zien waarin iedereen het verschil maakt. Zo zegt leraar Nol: ‘Ik bied kinderen uit oorlogssituaties veiligheid en stabiliteit, waardoor ze tot leren kunnen komen.’ En vakgenoot Lian zegt weer: ‘Ik maak leerlingen spelenderwijs enthousiast voor wetenschap en technologie.’

Beweging op gang brengen met #watdraagjijbij

De campagne, die is opgezet door het Arbeidsmarktplatform PO, wil een positieve beweging op gang brengen. Er is een toolbox waarmee leraren en anderen hun eigen verhaal over de waarde van het leraarschap kunnen vertellen en met hun netwerk delen. Waarom is je vak zo mooi, wat doet jouw leraar erg goed of wat draagt hij of zij bij aan de ontwikkeling van je kinderen? De toolbox bevat ook materiaal voor de eigen werving van leraren en studenten voor de scholen en de pabo’s.

De videoverhalen en de toolbox staan op www.arbeidsmarktplatformpo.nl/watdraagjijbij.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten