Nieuws

De Monitor onderzoekt werkdruk in het basisonderwijs

Hoe staat het ervoor met de werkdruk in het basisonderwijs? In haar uitzending van 10 januari aanstaande duikt De Monitor in dit onderwerp. De Monitor is een onderzoeksjournalistiek programma van KRO/NCRV. In een aflevering van ruim 25 minuten wordt onder meer verteld hoe hoog de werkdruk is die leraren ervaren en wat eraan wordt gedaan om die te verminderen. Ook Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, is voor het programma geïnterviewd.

In het interview vertelt Den Besten over het gebrek aan ondersteunend personeel in het primair onderwijs. Op iedere honderd werknemers werken er drie met een ondersteunende functie. Dat is veel minder dan in bijvoorbeeld het mbo waar op iedere honderd man personeel veertien ondersteuners zijn. Dat betekent dat leraren in het primair onderwijs veel administratieve taken zelf moet doen. Dat zorgt voor een hogere werkdruk, legt ze uit.

Alvast weten welke informatie De Monitor verzamelde? Kijk dan in het dossier op de website van het programma. Een voorproefje van het interview met Den Besten is hier te bekijken

De Monitor wordt uitgezonden op zondag 10 januari, om 22:35 uur op NPO2.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten