Nieuws

Tegenstrijdige berichten over salarisverhoging leerkrachten

In tegenstelling tot de geluiden van vorige week, zou er nog geen sprake zijn van een deal over een salarisverhoging voor basisschoolleraren. Dat melden verschillende media. De PO-Raad blijft haar hoop vestigen op een nieuw regeerakkoord.

Een salarisverhoging van iets meer dan twee procent voor basisschoolleraren leek vorige week nog beklonken. Volgens NRC Handelsblad zou het demissionaire kabinet namelijk een compromis hierover hebben gesloten voor de begroting van volgend jaar.

Maar nu blijkt dat de VVD voorlopig niet in staat is om in de laatste Miljoennota geld uit te trekken voor lerarensalarissen, dat melden verschillende media, waaronder het Algemeen Dagblad. De partij zou zijn teruggefloten door de andere partijen aan de formatietafel: CDA, D66 en ChristenUnie. Zij zouden niet bereid zijn om zich nu al te committeren aan extra onderwijsbudget.

Reactie PO-Raad

Een woordvoerder van de PO-Raad laat in het Algemeen Dagblad weten een nieuw regeerakkoord af te wachten. ,,We zijn pas blij als we zeker weten dat er voldoende geld komt en dat het nieuwe kabinet dat draagt. Anders bestaat er een kans dat het bedrag uit een volgende begroting wordt geschrapt en dat we alsnog niks hebben.’’ 

Update: VVD zegt extra geld voor basisschoolleraren toe

Er komt volgend jaar een 'substantieel bedrag' voor de salarisverhoging van basisschoolleraren. In ruil hiervoor heeft de PvdA de formerende partijen tijd geboden om overeenstemming te bereiken over het exacte bedrag dat hiervoor kan worden uitgetrokken. Met die compromis is op woensdag 30 augustus een kabinetscrisis afgewend

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten