Nieuws

Volkskrant: 'Actiegroep leraren begint eigen vakbond'

In de Volkskrant kondigen Jan van de Ven en Thijs Roovers aan dat ze met hun actiegroep PO in Actie een vakbond willen beginnen. Ze willen zo regelen dat ze mee mogen doen aan de gesprekken die de vakbonden en de PO-Raad voeren aan de onderhandelingstafel.

In de krant zegt Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, dat ze welkom zijn aan de cao-tafel, of ze vakbond zijn of niet.

De PO-Raad vindt het een uniek en dapper besluit van de actiegroep om een vakbond te starten en gaat ervan uit dat alle partijen een front kunnen blijven vormen in het PO-Front. PO in Actie, vakbonden en de PO-Raad trekken al maanden samen op om meer salaris en minder werkdruk voor leraren te regelen. Dinsdag staken de leraren voor de tweede keer.   

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten