Nieuws

AD Ochtendshow to go: PO-Raad over het lerarentekort

In de uitzending van de AD Ochtendshow spraken Manuel Venderbos en Jurgen Rayman met Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, over het oplopende lerarentekort.

Aanleiding van het gesprek is het nieuws dat een Haarlemse school groep 7 opheft omdat er geen leraar meer te vinden is voor de klas. ,,Scholen voelen zich gedwongen na allerlei noodmaatregelen klassen op te heffen. Als we niet snel meer doen aan het lerarentekort, zullen we eraan moeten wennen dat dit nog veel vaker gaat gebeuren’’, zegt Den Besten in de uitzending. ,,Er is niet één oplossing. We moeten aan verschillende knoppen draaien. Het leraarsvak moet aantrekkelijker worden, onder andere door betere arbeidsvoorwaarden en de vermindering van werkdruk. Maar we moeten ook opleidingen flexibiliseren en zorgen dat we ander soort mensen aantrekken in het onderwijs.’’

De uitzending van de AD Ochtendshow to go is hier terug te kijken.

De PO-Raad gelooft in duurzame oplossingen, een mix aan maatregelingen en nauwe samenwerking tussen scholen, lerarenopleidingen, sociale partners, het ministerie van OCW en de PO-Raad als het gaat om het lerarentekort. Op deze webpagina is meer te lezen over onze aanpak van het lerarentekort langs drie lijnen.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten