Nieuws

Doe mee met het onderzoek naar minder werkdruk en meer werkgeluk

Hoe kunnen scholen met behulp van taakdifferentiatie in teams en de inzet van onderwijsassistenten omgaan met de hoge werkdruk en het lerarentekort? Onderzoekers van Wageningen University en Tilburg University buigen zich over dit vraagstuk. Onderwijsprofessionals worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit onderzoek.   

Anders Organiseren

Parallel aan dit onderzoek wordt er gewerkt aan een toolkit voor scholen in het primair onderwijs. Deze toolkit bevat concrete handreikingen voor scholen die aan de slag willen met het thema anders organiseren. In het voorjaar van 2021 wordt deze toolkit gelanceerd. 

Meedoen?

De onderzoekers willen graag leren van jouw ervaring als onderwijsprofessional. Hoe zijn de taken in jouw schoolteam verdeeld en in welke mate worden je talenten en die van collega’s benut? Het duurt ongeveer 15 minuten om de vragenlijst te voltooien. Onder de deelnemers van het onderzoek wordt er een workshop verloot. In deze workshop ga je samen met je schoolteam, aan de hand van de toolkit, aan de slag om de samenwerking in het team te versterken.

Vul de vragenlijst in.

Project Anders organiseren PO-Raad

Alvast benieuwd naar de resultaten van het literatuuronderzoek en de eerste verkenningen? De PO-Raad organiseert op 8 oktober een online bijeenkomst. Het thema is: ‘Hoe zet je onderwijsassistenten en anders bevoegden zo goed mogelijk in?’. De onderzoekers van de WUR lichten hun eerste bevindingen toe en een school deelt ervaringen uit de praktijk. Lees meer informatie of bezoek de projectpagina Anders Organiseren.