Nieuws

Elsevier: 'De juf kan niet ziek worden'

Weekblad Elsevier schrijft dat er vlak voor de start van de zomervakantie nog veel onvervulde vacatures zijn. Schooldirecteuren die de formatie voor komend schooljaar net rond hebben kunnen krijgen maken zich zorgen over het uitbreken van de griep. Directeur van basisschool De Wereldster in Meerssen: ‘Ik moet er niet aan denken dat er weer een griepgolf uitbreekt. Want nu is er echt niemand meer te krijgen. Al die mensen uit de vervangingspoule staan voor de klas. De grens van wat je kunt doen, is echt bereikt’, zegt de directeur van basisschool De Wereldster in Meerssen in Elsevier.

Het weekblad meldt ook dat er volgens de peiling van de PO-Raad nog bijna 1300 basisschoolleraren nodig zijn voor het nieuwe schooljaar. Basisscholen roeien met de riemen die ze hebben; ze voegen klassen samen, vragen parttimers extra te werken of de schooldirecteur staat af en toe een dag voor de klas.  Indien het echt niet anders kan worden leerlingen soms ook naar huis gestuurd. De toename van pabo-studenten noemt de PO-Raad een ‘lichtpuntje’, maar voor de ‘scholen is het voorlopig nog alle hens aan denk.’

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten